Toen Albert Heijn een eredoctoraat aan de Universiteit van Nijenrode gekregen had vanwege de introductie van de streepjescode, heeft Piet Vroon zijn doctorsbul terug gegeven.
De Nederlandse universiteiten verwierven van hem het roemruchte predikaat zulo, zijn zelfbedachte afkorting voor wat in zijn ogen niet meer dan ‘zeer uitgebreid lager onderwijs’ was. In 1993 veroorzaakte Vroon opschudding door tegelijk met de Utrechtse chemicus dr. A. Klukhuhn publiekelijk zijn doctorsbul aan de universiteit terug te geven. Het was hun protest tegen het eredoctoraat dat de Universiteit voor Bedrijfskunde Nijenrode had toegekend aan Albert Heijn voor diens verdiensten bij de introductie van de streepjescode in Nederland. ‘Een verloedering van het academisch gedachtegoed’, vond Vroon. (Bron)
Tegenwoordig zou Hennie van der Most daarvoor in aanmerking kunnen komen. Niet alleen, dat hij met goedkeuring van Teeven 6 miljoen euro in 3 jaar kan opstrijken, maar deze professor in spe geeft ook lezingen.
Dit kenmerkt het Nederlandse ondernemersklimaat; nietsontziend miljoenen verdienen en geen maatschappelijke verantwoordelijkheid kennen. Representanten van de mythe van de hardwerkende Nederlander. Door de door de Troika opgelegde besparingen in Griekenland sterven maandelijks honderden mensen vanwege een gebrek aan medische verzorging. Grieken zijn lui, heet ’t. Banken spelen een ondergeschikte rol in de beleving, dat Griekenland op zwart zaad zit. ’t Zit toch anders in elkaar, zoals ik hier eerder heb laten zien.
Dit is ondernemend Nederland:
Volgens de NVWA, staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en minister Edith Schippers van Volksgezondheid leverde het paardenvleesschandaal waarschijnlijk geen gevaar op voor de volksgezondheid. Paardenvlees is op zich namelijk niet gevaarlijk. Wel zat in een van de paardenkarkassen die naar Selten waren gegaan het medicijn fenylbutazon. Volgens de NVWA was de hoeveelheid echter uitermate klein. (Bron)
Het bovenstaande bericht komt van de NOS, waar u en ik voor betalen. Het medicijn fenylbutazon (link naar de Duitse wiki, omdat daar meer informatie wordt gegeven) zat niet in een van de paardenkarkassen, maar in alle paardenkarkassen die de firma Selten van een ander label heeft voorzien. Lang niet al dit vlees is terug gehaald – in koelhuizen ligt nog steeds dit paardenvlees. Ook aan biologische winkels is dit vlees verkocht.
De Franse president François Hollande dringt, gelet op de omvang van het paardenvleesschandaal, aan op een meer omvattende etikettering voor kant-en-klare vleesgerechten. Het Franse ministerie van landbouw meldde zaterdag dat drie paardenkarkassen die van het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk zijn uitgevoerd en sporen van fenylbutazon bevatten, ‘wellicht’ in de voedselketen zijn terechtgekomen.