Halve nazi Wilders kan niet wennen aan Marokkaanse Kamervoorzitter

Je vraagt je toch werkelijk af wat Kamerleden er nog van weerhoudt voortaan de zaal te verlaten,of anders structureel de rug naar het spreekgestoelte te keren bij willekeurig welke PVV-spreker dan ook, na de laatste bruine bekscheet van Wilders. Iedereen die dat niet doet is een collaborateur of wegkijker, om dat woord maar eens op een heel andere manier te gebruiken.

Wilders kan er namelijk maar niet aan wennen, aan een Marokkaanse Kamervoorzitter, liet hij vandaag via Twitter weten. Een voorzitter die het, tussen haakjes, uitstekend doet, viel mij vandaag weer eens op. Khadija Arib is zeker 3x zo goed als die troela van een Van Miltenburg, strak en toch vriendelijk. Maar dit terzijde.

Zoals, tevens op twitter, al te lezen viel van deze of gene: stel je eens voor dat iemand zoiets in de Verenigde Staten hardop over Obama zou durven zeggen. Hoezeer velen dat daar ook mogen denken, durven zeggen doet toch zelfs daar niemand.

Overigens zou het huis te klein zijn geweest als Wilders zoiets van een homoseksuele of joodse voorzitter had gezegd. Maar over Marokkanen mag je zoiets gewoon zeggen, blijkbaar. Of het moet zijn dat de hel alsnog losbreekt, maar ik zou er maar niet teveel op rekenen.

Ik stel voor dat er een motie wordt ingediend waarin gesteld wordt dat de Kamer maar niet kan wennen aan de aanwezigheid van een stel NSB-vlaggen dragende nazi’s.

16 gedachten over “Halve nazi Wilders kan niet wennen aan Marokkaanse Kamervoorzitter”

 1. Die laatste zin is inderdaad briljant in dit verder ook prima stuk.
  Wel is het zo volgens mij dat halve nazi’s niet bestaan tenzij (iemand refereerde daar al aan elders op deze site) het nazi’s betreft die een onfortuinlijke dag hadden aan het oostfront destijds.
  Verder is die tweet van Samsom met zijn bla bla bla over ‘waar niet je afkomst telt’ (zoals gewoonlijk) hypocriet gelul.
  Want waarom dan een vice premier die de hobbies van kopstukken van het Derde Rijk oppoetst en etnisch wil registreren?
  En waarom deed zijn club dan mee aan een door nazi’s geinitieerde vertoning onder de noemer ’30 leden debat over ‘het marokkanenprobleem’?
  ‘Gaan voor de inhoud’ zoals ze zelf beweren?
  Nee. Collaboratie met fascisten. Simple as that.

 2. Nu het toch over nazi’s gaat: daar vallen ook de spellingsnazi’s onder. De nederlander Wilders presteert het om in één tweet drie taalfouten te maken. Zowel Marokkaans, Kamervoorzitter als Nederlands schrijf je met een kleine letter.

 3. @3 Ik meen dat het me ooit zo is aangeleerd als jij zegt, maar zie steeds vaker die bijvoeglijke naamwoorden mbt nationaliteiten met hoofdletters.

 4. @3 @4
  Nog nooit van gehoord, van onderkast voor nationaliteit.
  Maar goed: afgezien van het feit dat hij laf is door het niet in de Kamer te zeggen bederft Samsom zijn eigen verhaal over die Wilderstwiet door te zemelen over “dit prachtige land”. Lazer toch op met dat VSpresidentsverkiezingengezwets.

 5. Ik vraag me trouwens af wie Wilders adviseert bij het opzoeken van de grenzen van het betamelijke , volgens mij een advokaat … De stapjes zijn echt iedere keer te klein om van Wilders zelf te komen ..

 6. Is er aan het schelden van Wilders, binnen of buiten de kamer iets nieuws dan?
  Het is een misselijke tweet. De tweet n.a.v. de aanslag op studenten in Nigeria vond ik erger.
  De grenzen van het betamelijke zijn al vele malen overschreden. Wilders komt er mee weg, ook voor de rechter.

 7. Het PVV fascisme laat steeds meer van zijn ware gezicht zien. VVD-ers stemmen massaal (“Bij Maurice”) op PVV en zo komt steeds hoger in de peilingen. De maskers zijn gevallen.

  Exit de PR-“tolerantie”die zo lang het embleem van onze land was.

  Exit het glans van onze maatschappij waar grote groepen nu blijkbaar voor de hufters kiezen. Soort zoekt soort.

  Intrede lafaards die niets tegen Wolders in de TK durven zeggen. NSB oranje-blanje-bleu in de TK.

  Enkel Pechtold durft zijn mannetje te staan.

 8. Het bewijst mijn gelijk. Wilders en zijn beweging de PVV zijn onvervalste nazi’s! Vele malen heb ik al geschreven, de nazi’s waren in 1945 niet verslagen maar slechts ondergedoken. Nu komen ze uit hun drek te voorschijn! Gesteund door een verzameling boeven welke zich “volksvertegenwoordiger ” durven noemen! T e lafhartig om een luid weerwoord te laten horen als de fuhrer weer eens zijn grote gore bek opentrekt! Al dan niet ingefluisterd door Martin B. De minister van propaganda van de beweging genaamd PVV.

 9. @8, Den Lijder komt ermee weg omdat de rest van de wereld dat toestaat. De rest van de wereld, van Nederland accepteert dat er kamerleden met fascistische symbolen rondlopen, dat een miljoen medeburgers dag in dag uit beledigd en geschoffeerd worden, verteld wordt dat ze “er niet bij horen en ook nooit zullen horen” …de rest van Nederland – althans het overgrote deel ervan – vindt het prachtig: de Neue Ordnung van Wilders, Samsom en Asscher.
  Waarom vindt men het prachtig? Zoals J vd Heuvel al schreef hier omdat het nazi-zijn de meeste Nederlanders in het bloed zit.
  Men accepteert het niet alleen, men vindt het prachtig en men zwelgt erin.
  De Amerikanen die op Margraten liggen, hadden zich destijds de moeite kunnen besparen en beter thuis kunnen blijven.
  En die begraafplaats, gesloten a.g.v. de overheids-shutdown in de VS, kan beter gesloten blijven.

 10. De Blonde Dageraad in volle glorie schijnt heden binnen de Tweede Kamer.

  De salaristrekkers vinden het allemaal best goed.

 11. Zou een van de langstzittende Kamerleden, Geert Wilders, echt niet weten dat het voor een Marokkaan(se) juridisch onmogelijk is om zijn/ haar Marokkaanse .nationaliteit af te staan en dus exclusief voor het Nederlanderschap te kiezen?
  Ach, kom nou!
  Dit is weer het zoveelste staaltje pesten, sarren en treiteren. Wilders weet verdomd goed dat zijn achterban niets weet van de wetten in Marokko en meteen op de achterste benen gaat staan en het woord “loyaliteit”in de mond neemt. Met andere woorden: mevrouw Arib is niet te vertrouwen, zal wel lid zijn van de 5e kolonne en is bovendien een moslima. Wat het domme volk vergeet: ieder Kamerlid moet bij aanstelling de eed of belofte op de Koning en de Grondwet afleggen. Nou, waar maakt het PVV clubhuis zich druk over?

 12. @13, dus voor jou is het papiertje bepalend. Heel slim, he?

  En tevens bepaalde burgerschap exclusief.

  Denk je echt dat sommige nationaliteiten exclusiever/breiviker zijn dan anderen?

 13. @13 Dat is de hele kern van Wilders en populisme: zeggen wat hij weet dat zijn onwetende kiezers denken, ook al weet hij zelf beter.

 14. Zou stompzinnige Geert niet weten dat mensen de Argentijnse nationaliteit ook niet af kunnen leggen? Zou deze nazi-idioot niet weten dat er veel landen zijn waar men het paspoort wel in kan leveren maar niet je nationaliteit? En dat je dus gewoon een dubbele nationaliteit hebt? Laat die imbeciel zijn minister van propaganda Jozef Goe….pardon Martin Bosman navraag laten doen bij de rijksvoorlichtingdienst naar de nationaliteiten van onze koningin. Maar dat gaat ons nationale stuk bruinwerker niet durven!

Reacties zijn gesloten.