Halt, ik heb mij vergist, ik ben niet dood

Oljesja Zjoekovska(ja), het meisje dat in de (zonder meer fascistische) Rechtse Sector als verpleegster rondliep in Kiev, en dat twiette dat zij stervende was, leeft.
Gelukkig maar, het in de hals schieten van mensen door scherpschutters namens de staat is iets wat wij ernstig afwijzen, of het slachtoffer nu geweldloos is of niet.
De krant die vier uur na Krapuul meldde dat iemand haar sterven aankondigde per twitter op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev vermeldt het zuinigjes in twee zinnen dat zij nog leeft. Voor meer berichtgeving moeten wij naar de taalkundig belendende percelen uitwijken: Engels, Duits, Frans.
Het is ook in het Engels dat wij vernemen dat het regime in Washington er vijf miljard in geïnvesteerd heeft om Oekraïne in het “westerse” kamp te krijgen. Zogenaamde liberalen als Van Baalen of Verhofstadt zullen over zoiets zwijgen.

3 gedachten over “Halt, ik heb mij vergist, ik ben niet dood”

  1. De Poolse Minister van Buitenlandse zaken heeft kort geleden voor de leiders van het protest verklaard dat ze geen andere optie hebben dan te stoppen en overeenkomst met de regering te ondertekenen, anders wordt de Militaire stand (Martial Law) aangekondigd met alle gevolgen van dien.

    Putin zou reeds met Obama afgesproken hebben.

    George Soros wordt met een jonge Oekrainse scharreltje gecompenseerd voor alle uitgaven.

  2. “Extreem rechts” klinkt als rijkeluiszoontjes die voor de lol zwervers doodschoppen. Ik denk dat Oekraïne beter te vergelijken is met Duitsland in de jaren vóór de oorlog. Ik zou weleens willen weten wat die verpleegster te vertellen heeft. Wat ze heeft gezien en gehoord, wat ze hoopt, etc. Misschien kunnen we het deze keer beter doen.

  3. Hier een link naar de wie het mij vraagt wel buitengewoon éénzijdige berichtgeving van RTL.
    Geen wonder natuurlijk, RTL is per slot van rekening geen onafhankelijk (dus integer) medium. ‘Wiens brood men eet….’

Reacties zijn gesloten.