Weer zo’n prima anti-PVV idee uit Israël: Buitenlandse subsidies aan politieke instellingen beperken en belasten!

Kortenoeven wil Yisrael Beteinu in Nederland - kan hij krijgen!

Vrijdag besloot het Israëlische kabinet, om buitenlandse steun aan “politieke” humanitaire organisaties te beperken tot 20.000 sjekels (een kleine 4.000 euro) per jaar. En het is de regering die bepaalt, of en zo ja welke, organisatie een “politiek” doel heeft. Want het is maar lastig, met die vrije Palestijnse pers en internet-toegang of met Israëlische bewegingen als “Vrede-Nu”. Wilders-bondgenoot, minister van Buitenlandse Zaken Lieberman en zijn partij willen zelfs verder gaan, en elke buitenlandse gift met 45% belasten. Een soort kopvoddentaks dus.

Simone Süsskind, ex-voorzitster van het laïcistisch Joodse gemeenschapscentrum in Brussel, wijst op een artikel in Haaretz, waarin het allemaal haarfijn (EN) wordt uitgelegd. Het is natuurlijk niet de bedoeling, om de miljoenen dollars die vanuit de V.S. beschikbaar komen voor het onderhouden van illegale nederzettingen in Palestina te beperken of te belasten. Nee, het gaat uitsluitend om “politieke NGO’s” die door buitenlandse regeringen (of de VN?) ondersteund worden. Haaretz:

Prime Minister Benjamin Netanyahu had already announced support for one of the bills, sponsored by two members of his Likud party – MKs*) Tzipi Hotovely and Ofir Akunis – which would cap foreign governments’ contributions to “political” non-governmental organizations at NIS 20,000.

Maar Likud heeft al lang niet meer het monopolie op subtiele maatregelen van discriminatie en apartheid. Eén van haar grote concurrenten is de partij Jisrael Beteinu van buitenlandminister en Wilders-bondgenoot Avigdor Lieberman. Deze gaat nog een stapje verder en wil een kopvoddentaks van 45% op elke buitenlandse bijdrage aan een niet door de staat Israël subsidieerbare organisatie:

Foreign Minister Avigdor Lieberman’s Yisrael Beiteinu, meanwhile, is throwing its weight behind the second initiative brought forth by party MK Fania Kirshenbaum, which would slap a 45 percent tax on foreign governments’ donations to NGOs ineligible for state funding.

Kortom: Basie boven basie, zoals men vroeger in Zuid Afrika zou hebben gezegd. Tot eer en respect van de VS en de EU moet worden vermeld, dat ze duidelijk maken dat ze het er niet mee eens zijn:

The European Union and the United States, as well as other countries, have been applying pressure on Netanyahu’s office, urging the new legislation be scrapped.

The EU’s ambassador to Israel, Andrew Standley, contacted the prime minister’s national security adviser, Yaakov Amidror, on Thursday and warned him that passage of the legislation could harm Israel’s standing in the West as a democratic country.

Maar het blijft eigenlijk wel erg slapjes, als de EU-ambassadeur in Israël komt waarschuwen, dat dergelijke wetgeving de status van Israël als democratisch land wel eens zou kunnen aantasten.

Maar, daarom niet getreurd, lieve vrienden! Deze gebeurtenissen openen een prachtig front, om onze eigen buitenlandminister en de hele regering tot duidelijkheid te dwingen.

Immers.

Vanwege het Gedoog- en Regeer-akkoord KAN Nederland het niet eens zijn met de démarche van haar EU-vertegenwoordiger Andrew Standley bij Netanyahu. Dat heeft Uri zeker al aan Brussel en Tel Aviv laten weten. Slapende parlementariërs: Opvragen die documenten! En wat heeft Wilders daarover in het wekelijkse gedoog-overleg gezegd?

Tot zo ver eigenlijk niets nieuws of onverwachts. Nederland ondersteunt Israëls eenzame strijd tegen alles wat bar en boos is, met name de Islam. Als het maar zo stiekem mogelijk kan, opdat er niet weer een olieboycot kome.

Maar, wat wel heel erg NIEUW zou kunnen zijn: Waarom houden we het Rutte-Wilders-Verhagen kabinet niet aan zijn woord? Ze willen immers “nauwere betrekkingen met Israël” (Regeerakkoord). Daarom zou Nederland dat prima Likud-IB idee meteen zelf kunnen gaan toepassen! Afgelopen met geheime subsidies vanuit het buitenland aan bewegingen en organisaties met een politiek (niet-humanitair) doel! Geen Amerikaans, Duits en Israëlisch geld meer voor “politieke” clubs.

Helaas zullen de stichting PVV en aanverwante ondernemingen daarvan het eerste slachtoffer worden. Maar je bent vriend van Israël of je bent het niet. De PVV moet niet zeuren. Doen ze eindelijk eens normaal..

(Ik ben benieuwd, wanneer eindelijk een lid van de oppositie in de TK vragen met een dergelijke strekking zal durven te gaan stellen. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft het zelf gezegd: “Meer ruimte voor laag-opgeleide parlementariërs”! – Moeten we nòg lager gaan?)

Deze bijdrage is getagged onder “Halleluja Kortenoeven!” – Binnenkort meer over de infiltratie van christen-zionisten in de PVV!

*) MK betekent Member of Knesset, het Israelische parlement.

Huib is van bijna het begin af aan bijdrager aan Krapuul. De wereldrevolutie waarop hij hoopte in de jaren ’60 zal hij niet meer meemaken. Maar een gezond wantrouwen tegen de haatzaaiers van deze tijd houdt hem nog lang op de been. Nog geen rollator, zelfs niet 2e hands, nodig.