Haathoaxer Wierd Duk dreigt met aangifte tegen journalist Okke Ornstein

De bekende extreemrechtse haathoaxer Wierd Duk dreigt met aangifte tegen de (linkse) journalist Okke Ornstein. Duk voorspelt al jaren dat het naziplebs morgen in opstand zal komen om met geweld een einde te maken aan de terreur van de linkse elite. Mij werkt het eindeloze gezwets van Duk vooral op de lachspieren, maar Ornstein was het vanochtend na Duk’s zoveelste fascistoïde oprisping spuugzat:


Duk – een gekend sneeuwvlokje – kon er de humor niet van inzien en kondigde aan Ornstein voor de rechter te zullen slepen:


Aangezien Ornstein weinig méér doet dan Duk parafraseren is de aangifte uiteraard volstrekt kansloos, iets wat Weird Duck natuurlijk ook wel weet. Ik durf zelfs te voorspellen dat het helemaal niet tot een aangifte kómt. Duk dreigt minimaal 3x per week met aangifte tegen iemand die hem verkeerd aankijkt, dus ook dit zal wel weer in de nevelen verdwijnen. Mocht het onverhoopt tóch tot vervolging komen dan zijn wij uiteraard solidair met Okke en gooien we er een leuke, ouderwetse solidariteitscampagne tegenaan.

Update: inmiddels gaat het fascistische rechtse smaldeel op Twitter volledig over de rooie. Marck Burema, de hoofdredacteur van het naziblog GeenStijl, ziet – gáááp – in Ornstein een nieuwe Volkert van der Graaf en ziet het bloedende lijk van Weird Duck al voor zich liggen. Tenminste al even vermakelijk zijn de reacties uit het Laffe Midden waar het vrome geprevel over Het Debat en De Marktplaats van Ideeën weer niet van de lucht is: