Grootgraaiers en Grootfraudeurs kúnnen namelijk niet aangepakt worden

Dat zegt het Openbaar Ministerie vandaag. Willen is kunnen, toch?, zeker in het tijdperk van “als iets niet lukt is het je eigen schuld”. Of toch niet helemaal? Nee dus.

In ieder geval blijkt het niet te gelden voor het OM die de Grootfraudeurs die heel veel miljoenen gestolen hebben door de Persoons Gebonden Budgetten voor zieken in hun eigen zak te steken niet veroordeeld kan krijgen, dat zeggen ze tenminste daar bij het OM.

Is het toevallig dat de Besturen van deze frauderende instellingen vaak bestaan uit vriendjes en vriendinnetjes van VVD- en CDA-politici en belachelijk hoge salarissen opstrijken? Heeft het daar misschien iets mee te maken? Psssst…laat nou maar, we regelen dat wel even “onder ons” hoor…

Nog helemaal niemand van de Grootfraudeurs die geld hebben gejat , vaak miljoenen, werd veroordeeld. Zorgaanbieders rekenden veel te hoge tarieven of brachten zorguren in rekening die nooit zijn geleverd om zomaar eens wat te noemen.

Wel direct de Zorg afpakken van de individuele gehandicapten en zieken, want volgens Henk en Ingrid “weet toch iedereen” dat die Budgetten alleen maar gebruikt worden om luxe vakantiereizen mee te maken, of fantastische televisies mee te kopen? Die fraude was volgens M. Veldhuijzen van Zanten de Staatssecretaris ook een hele belangrijke reden om nu écht de Zorg anders te gaan regelen hoor, dit kon niet langer zo, en o, o, o wat was en is ze bezorgd over al die afschuwelijke fraude, en ze besloot in haar onmetelijke wijsheid die Instellingen onmiddelijk honderden miljoenen extra te geven, en hielp voortvarend een goed systeem om zeep. Helden en heldinnen, pak nomdedieu eerst die echte Grote Boeven eens op, en daarna zien we wel verder.

Zou de SP alvast kunnen meedelen al deze PGB-bezuinigingen terug te draaien, en de andere partijen die zo fel tegen deze Zorgafbraak waren ook? Weten we waarop we stemmen, en oja, laat die managers eens een normaal loon gaan verdienen, de puinhopen die ze maken zijn al erg genoeg, en bij commentaar gewoon opzouten, de boel kapot maken kan iedereen.

Er is sowieso geen enkele reden waarom ook artsen, radiologen, tandartsen en sowieso iedereen in de zorg niet normaal in loondienst zou kunnen zijn, dat gezeur altijd over het Vrije Ondernemer willen zijn, Grootgraaiers zijn het, verder niks.

11 gedachten over “Grootgraaiers en Grootfraudeurs kúnnen namelijk niet aangepakt worden”

 1. Goed stuk.
  Tja, de SP zal streven om de marktwerking af te schaffen.
  Probleem is , met welke partijen is dat mogelijk.
  Vergeet niet dat, PVDA, Groen Rechts, D66, CDA en VVD allemal neo-liberale partijen zijn, en dus geloven in marktwerking.

 2. “Er is sowieso geen enkele reden waarom ook artsen, radiologen, tandartsen en sowieso iedereen in de zorg niet normaal in loondienst zou kunnen zijn, dat gezeur altijd over het Vrije Ondernemer willen zijn, Grootgraaiers zijn het, verder niks.”
  In loondienst van wie of wat, en hoezo helpt dat dan tegen graaien? Bij de overheid heb je de Balkenendenorm, maar die is niet bindend. Duizenden openbare bestuurders zitten er nog steeds riant boven.

 3. @2: Joke:

  Ja, maar die rare salarissen moeten maar gewoon naar een normaal niveau gebracht worden, ze werken voor ons, en niet voor zichzelf. Willen=kunnen.

  Of bedoelde je dat niet?

 4. “Is het toevallig dat de Besturen van deze frauderende instellingen vaak bestaan uit vriendjes en vriendinnetjes van VVD- en CDA-politici en belachelijk hoge salarissen opstrijken? Heeft het daar misschien iets mee te maken? Psssst…laat nou maar, we regelen dat wel even “onder ons” hoor…”

  Hier heb je het weer over de maffiocratie, het oudste bestuursvorm.
  Het zou zeker een vooruitgang zijn als in eerste instantie de winstekeningen van de meest grote spelers op de ZorgMarkt, de VerEkeraars openbaar worden gemaakt.

  Pas dan weet je waar iedereen staat. Anders mogen we leuk blijven kletsen, niets mis mee, hoor.

 5. @4: Nexus:

  […[ nou, ik ben dat geklets wel beu hoor , pff..;-)

  @6: Theo Gerris:

  Leuk dat Renske er ook over schrijft. Ze heeft gelijk. Van mij mag ze MP worden.

 6. LeRoiDanse Schreef:

  Ja, maar die rare salarissen moeten maar gewoon naar een normaal niveau gebracht worden, ze werken voor ons, en niet voor zichzelf. Willen=kunnen.
  Of bedoelde je dat niet?

  LRD, je kent me toch wel wat langer dan vandaag…!
  Iemand die zoveel salaris verlangt kan sowieso nooit de beste kandidaat zijn voor een dienstbaar beroep. Laten die maar lekker vertrekken naar het buitenland als het gras daar groener is, dan zijn wij ze kwijt. Maar het valt nog niet mee om het omlaag te brengen, want voor bepaalde functies gelden bv. aanbestedingsregels.

  Wat de maffia betreft: wij hebben een interim gemeentesecretaris gehad die zo’n 2.000 per dag opstreek. “Hij was nog de goedkoopste”, klinkt het dan bedremmeld. De man was lid van een exclusieve club die gemeentesecretarissen levert, maar kennelijk is kartelvorming tegenwoordig geen enkel probleem. (Dat maakt meteen duidelijk waarom in veel gemeenten dezelfde neoliberale beleidsvoorstellen circuleren.) Zijn opvolger zit weer onder de lokale B-norm want “de markt is daar nu ook naar” – dat is in feite de enige reden waarom het ‘gelukt’ is.

  Zelfs als de politiek het zou willen wordt het nog heel moeilijk om salarissen omlaag te krijgen, omdat dat tegen allerlei (internationale) regels en afspraken ingaat. En voor een medisch specialist schijnt 2.000 per dag een lachertje te zijn. Al dat geld en die invloedrijke vriendjes maken iemand dan óók nog eens juridisch onaantastbaar. Het lijkt me een hele lastige cirkel om te doorbreken.

 7. @8: Joke Mizee

  [..] [ LRD, je kent me toch wel wat langer dan vandaag…! ]

  Ja meid, de jaren gaan tellen hè 😉
  Misschien bedoelde je een lager maximum dan de Balkenende-norm, dat was me niet helemaal duidelijk. Bijvoorbeeld in plaats van die 150.000 euro, 50.000 ofzo. Lijkt me heel wel te doen.

  In academische ziekenhuizen zijn artsen wél in loondienst, heel goed salaris, zo rond de 4000-6000 netto maximaal, met hier en daar wat mogelijkheden om extra te betalen. Volgens mij kan je die internationale regels best omzeilen hoor, kan me niet voorstellemnd at NL dan straf krijgt ofzo.

  2000 euro per dag, te gek voor woorden.

 8. LeRoiDanse Schreef:

  @4: Nexus:
  […[ nou, ik ben dat geklets wel beu hoor , pff..;-)

  Voor jou geklets, voor anderen waarheid.
  It is in the eyes of the beholder.
  Jou eigen keuze.

  Je mag zolang dat je wil aan de harde feiten voorbijgaan.

Reacties zijn gesloten.