GroenLinks wil dolgraag neoliberaal gaan regeren

Is dat eigenlijk nog nieuws? Als je de ontwikkelingen gevolgd had binnen die partij natuurlijk niet. Femke Halsema die in 2006 glunderend van genot (helaas niet van schaamte) de titel “Liberaal van het jaar” kreeg van de JOVD voor haar manifest (blurgh) ” Vrijheid eerlijk delen” , waarin ze naast nog veel meer rechtse blabla pleit voor een drastische modernisering van de ‘krachteloze verzorgingsstaat’. Ze stelt daarin bijvoorbeeld voor om de duur van de WW te bekorten en het ontslagrecht te versoepelen.
Nou, sluit allemaal prachtig aan bij het gedachtenkwaad van de Neoliberalen, aanschuiven maar bij de regering, geen enkel punt is nog onbespreekbaar.

Maar nu is het echt en helemaal officieel: “GroenLinks is klaar om te regeren” zegt partijvoorzitter Henk Nijhof. Het hele interview met hem staat hier, ik vind het tenenkrommend wat deze man allemaal uit zijn strot krijgt en ben nog steeds blij dat ik na de fusie van PSP, CPN ,PPR en EVP die boel gedag heb gezwaaid. Waarvoor we toen vreesden is uitgekomen: GroenLinks zou verraad gaan plegen aan het socialisme, en dat doen ze nu dus vol op het orgel, een zinkend schip dat GroenLinks, niet meer te redden.

10 gedachten over “GroenLinks wil dolgraag neoliberaal gaan regeren”

 1. Dat ze meegetrokken mogen worden met de zinkende Neo-liberale PvdA boot … Al die betweterige zeikstudenten zijn gewoon ik copietjes van hun VVD pappies veranderd 😥

 2. Vroeger leek Groen Links echt links..die femke als ze weer in het vragenuurtje geert aanpakte….Maar
  toen plots veranderde iets het was..Hirsy ayaan ali magan de lieve meid van de vvd.
  Femke nam het steeds voor die lieve Ayaan Hirsi magan ali op dat het irritant werd..he? Groen Links neemt het voor die rat op?

  Ook zag ik na afloop van een debat net op het einde dat Femke met wilders gezellig als twee kletskousjes zaten te lachen en te chillen…ik dacht he?????? wat is dit???

  Toen wist ik het aha groenlinks is valse shit geworden.

  Hoe kan men anders ook Ayaanie hiersie een lieve vrouw noemen?en een schatje en een lieftallig poppetje???
  HALLO shirley temple in haar jeugd was eeen lieftallig poppetje met pijpekrullen en strikken in…Hirsi is een enge papoea wat een contrast zeg….

 3. @1: Al Bakrastani:

  Het verbaast me eigenlijk dat er geen enkele partij NEEN durft te zeggen tegen dit wereldwijde akelige rechste gedoe.
  Ze babbelen gezellig wat, doen wat water bij de wijn, en hebben niet in de gaten dat ze zo wéér de verrechtsing een flinke hand helpen. Of zouden ze het wél weten, en het prima vinden? Dat kan ik bijna niet geloven.

 4. LeRoiDanse Schreef:

  Het verbaast me eigenlijk dat er geen enkele partij NEEN durft te zeggen tegen dit wereldwijde akelige rechste gedoe.
  Ze babbelen gezellig wat, doen wat water bij de wijn, en hebben niet in de gaten dat ze zo wéér de verrechtsing een flinke hand helpen. Of zouden ze het wél weten, en het prima vinden? Dat kan ik bijna niet geloven.

  Logisch, want ze zitten allemaal met opgeheven hand op de vergoeding van de baasjes te wachten.
  Er is geen politiek meer – gewoon een bedelaars show.

 5. Aha.. De evangelische volkspartij… daar kon ik laatst maar niet opkomen. Ik wist dat er een keertje een christelijke partij was geweest die wel een logische vertaling maakte van christelijke leer naar politieke uitgangspunten. Misschien moeten de CDA bazen dat partijprogramma maar eens teruglezen en zich gaan schamen over waar zij zijn beland.

 6. En jawel hoor: Dame Sap wil heus wel meebezuinigen en hervormen die nu weer echt noodzakelijk zijn:
  ========
  Volgens GroenLinks zijn er ter waarde van zeker 8 miljard euro extra maatregelen nodig. Dat zei GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap dinsdag in reactie op de jongste raming van het Centraal Planbureau (CPB) tegen RTL Z.

  De partij wil ”structurele maatregelen die de economie op termijn versterken en op korte termijn niet verder het dal induwen”.

  Voor GroenLinks is het verkorten van de tijd dat mensen recht hebben op een ww-uitkering bespreekbaar. Werkgevers moeten dan wel meer gestimuleerd worden werknemers aan ander werk te helpen.

  ==============

  Wat een verraaiers, smeerlapppen. eigenlijk vind ik dit van een partij die zich LINKS durft te noemen nog smeriger dan van die bruine grootgraaiers en gristenen.
  Gatver.

 7. 6
  LeRoiDanse

  Ik heb een vreselijke hekel aan dat brilletje.
  Als Sap daardoor nog alles helder ging zien, was het nog daar aan toe.
  Maar ze is steeds meer verblind, door machtsgevoel.

 8. @7: Theo:

  Haar sieraden waren nóg erger maar die draagt ze niet meer omdat ze nu soberheid uit moet gaan stralen.

  Volgens mij heeft het niet alleen met macht te maken maar ook met het domweg niet zien hoe het systeem van verrechtsing werkt. Ze is dom of ze weet het, alletwee even erg.

 9. Ook onze Sociaaldemocratische Partij is bereid om te gaan regeren in een kapitalistisch kabinet. Het liefste wil de SP een coalitie met de neoliberale PvdA, asociaal CDA en misschien nog liberaal GroenLinks. Dat Jan Marijnissen en Emile Roemer, sociaal democrarten zijn is al sinds jaren duidelijk. In 2006 wou de SP dolgraag meedoen met de grote kapitalistische jongens. Maar helaas, grote broer PvdA en vader CDA wouden niet dat de SP mee deed.

  Als straks de SP meegaat doen met een kapitalistisch kabinet dan mag de burgerij echt trots zijn. Dan heeft Nederland drie sociaal kapitalistische partijen en geen enkele socialistische partij. Als dat gebeurd dan stemmen nog minder mensen!

Reacties zijn gesloten.