GroenLinks vóór soepeler ontslagrecht, links hoor

gifgroene drab
VIEZE GROENE TROEP

Kijk, van de PvdA,VVD en nog wat andere enge partijen kijk ik daar al heel lang niet meer van op. Maar bij GroenLinks zou er nu onder leiding van Van Ojik binnen deze partij een socialer smoel waarneembaar zijn. Nee dus, en nu moet deze partij ook naar 0 zetels wat mij betreft, en snel ook. Kom het maar uitleggen Groenlinksers wat er nog zo links aan jullie partijtje is.

De ww gaat van maximaal 38 naar 24 maanden. Maar liefst 14 maanden korter. Het zal wel iets met modern en flexibel te maken hebben. Verraad aan het werkvolk is het, niks meer of minder, hoe ook de rest van het gezeur weer mag luiden over het binnenhalen van enkele goede dingetjes. Een beetje meer minder slecht, zoiets zal het wel zijn.

Asscher is dolblij:

We mogen geen tweedeling accepteren, daarom krijgen mensen met tijdelijke contracten meer recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en worden de ontslagvergoedingen eerlijker verdeeld.

Fatsoen, eerlijk, geen tweedeling. En gij geleuft dat allemaal? Met dank aan GroenLinks, net zo’n verraderspartij als de PvdA.

16 gedachten over “GroenLinks vóór soepeler ontslagrecht, links hoor”

 1. Let op hoe gluiperig dit allemaal gaat: eerst worden massa’s mensen op straat gekieperd die vervolgens als flexwerker tegen een lager salaris en slechte of geen arbeidsvoorwaarden weer worden binnengehaald, en nu verkopen ze het verbeteren van die arbeidsvoorwaarden als een prachtig resultaat waar de flexwerker blij mee moet zijn.

  Net zoiets als dat je iemand eerst halfdood slaat en dan tegen hem zegt, joh weet je wat, ik bel de ambulance wel even voor je. Tof van mij he?

  Modern en eerlijk. Het zijn woordjes, alleen maar woordjes, net als bla bla bla of kakel kakel.

 2. Inderdaad Jan. Ook dat “sociale” leenstelsel wordt gesteund door Groen”Links”.
  Erg vernieuwend, modern en tok tok tok inderdaad.
  Al die wolligheden, bah.

  La Halsema heeft haar stempel goed op de koers van de partij gedrukt.

 3. Heeft Diederik Samsom al getwitterd hoe gewéldig, absoluut helemaal super sterk, sociaal en eerlijk deze nieuwe episode in de oorlog tegen hen die toch al niks hebben is?

 4. De Sociaal Democratie in Actie… We zullen zien wat er van de S.P. Ruggegraat overblijft wanneer het pluche straks haar lokroep laat horen ..

 5. De naam herbergt veelal een ‘verborgen boodschap’ (‘Nomen est Omen’, wikipediakid).

  Iets wat zich X-Y-Z- of ‘zelfs links/ rechts’ noemt is het derhalve vaak simpelweg niet. Eerder het tegenovergestelde, zoals ook (al dan niet politiek) historisch aantoonbaar ís. VVD en verdere ‘vrijheid “in naam” toe-eigende’ proleten indachtig.

  -waarmee ik beide politieke partijen zeer zeker niet op één lijn plaats, voor alle duidelijkheid. Lulletje rozewater was ruimschoots voldoende om ‘dat partijtje’ relatief weinig aandacht te geven. (“Stop met protesteren, studenten! Jullie ‘bereiken’ daarmee enkel het tegenover..oh, wacht ‘es..Eurotekens)

  Een ieder die zelfs maar loopt te janken dat ‘Groen (s!1!)Links’ ooit één van beide is geweest, lach ik, derhalve, bijzonder graag in zijn/ haar gruwelijke smoelwerk uit. Incl. die sufferds die zich ‘verbonden’ noemen en (vooral) “voelen” met de PVV, en derhalve ageren “tegen links” (wie?) – gelijk de betouwde marionnetjes (sheeple), die ze zijn.

  Groen Links is wat de PVV voor extreemrechts is. Brug: PvdA/ D66

  PVV is er verder ook enkel maar om op het ressentiment en daaruit voortvloeiende ‘onderbuik’ te ‘identificeren’. ‘wij’ links (en op een ‘groene wijze duurzaam’) & ‘zullie’ rechts. En ‘Geert heeft gelijk’…

  fucking ‘Houzee’, GL fascista. Fuck off!

 6. Vandaar het vieze groene plaatje Jan 😉
  Maar een onderwerp op zich ja.

 7. Er valt niet veel meer te kiezen. Bijna alle partijen hangen de ideologie aan, dat als de rijken maar meer krijgen, er vanzelf wat kruimels op de grond vallen voor de armen. Dat is fundamenteel verschillend van wat ik geloof. Mijn idee is meer dat de volksvertegenwoordiging de vakbonden overbodig zou moeten maken.

 8. Foei knutselsmurf om de werkers in nederland koest te houden hebben we vakbonden nodig zie de caŕiere van wim ķok
  Heksje halsema zat eerst by de wiarda beckmanstichting pvda voordat ze groenlinks ging africhte.
  Uiteraard nadat ze de oorspr
  Groenen (kabouters.hippies en anarchisten goef zeart hadden gemaakt.
  Ook voor haar geldt wie het groot kapitaal dient wordt goed beloond.

 9. De enige die echt “links” was en bleef of eigenlijk sociaal bewogen want dat is het woord. Dat was Gandhi. De weg van de MEESTE WEERSTAND koos hij. Brains over Brawn

  Hij had toen hij het volk achter zich kreeg ook kunnen corrumperen zoals Kokhals of Femke Kaakklem Halsema. Of direct zonder poespas lekker rechts zoals Rutte wel zo eerlijk zonder masker een fout figuur zijn.

  Maar nee. Dat deed hij niet. Kosten wel zijn leven. En natuurlijk kon minder intelligent rechts het niet verkroppen dat wie goed doet goed ontmoet en dat dat het won van geweld en corruptie. Dus moest hij dood.

  Het is heel moeilijk. Als je eerst een 1200 euro / maand verdiend en dan in eens 10.000 euro / maand. Zeg daar maar eens nee tegen. Reizen, groter huis, etc. Maar je zit wel in de pocket van diegene die je betaald. En milieu ach …. dat is een zorg voor later.

  Links is de weg van de die hards. En dan heb ik het over echt links. Niet dat PVDA links of in dit geval Groen Links. Die zijn inmiddels rechts.

 10. Tijlvandam:

  Wat zou jij kiezen? Conformeren aan de eisen van de EC dus slechtere arbeidsvoorwaarden? Of zeggen: nee doen we niet?

 11. knutselsmurf ooit dachten anarchosyndicalisten dat actieve vakbonden geleid door de werkers zelf POLITIEKE partyen en regerende bureaucraten zouden kunnen vervangen.

  Helaas de samenwerkende sociaaldemokraten en hun meesters het internationale grootkapitaal zyn in ieder geval zo succesvol geweest om de anarchie volledig de nek om te draaien.

  helaas zitten we nog steeds met de oude problemen.
  en wachten al zeurend en keuvelend af op de vlgndee ramp

Reacties zijn gesloten.