GroenLinks en de rusteloze restzetel van Jesse Klaver

De kiesraad heeft gesproken en de pijnlijke waarheid voor ToenLinks is dat de partij op eigen kracht drie zetels heeft veroverd en dankzij een Linkse zetelverbinding een vierde stoel voor Jesse Klaver heeft kunnen neerzetten.

Pijnlijk en ironisch dat een partij die zo lekker NeoLiberaal tegen Mark Rutte aanschoof met Saps handtekening onder de Kunduz-missie en Saps euforie over de eigen handtekening onder het Kunduz-akkoord een zeteltje toegeworpen krijgt van PvdA en SP. Een woord van dankbaarheid zou op zijn plaats zijn, maar ook nederig zwijgen totdat er wat gevraagd wordt. Jolande, gewoon in je kamer blijven en wachten tot Mark bij je langskomt voor deelname in één of ander Rutte2-gedrocht, zonder PvdA en SP. Misschien kom je daar wel weer Arie Slob tegen, die net als jij ook een restzetel heeft mogen ontvangen anders was die met slechts vier zetels de Kamer ingegaan (dus in het echt: GL min 7 en CU min 2).

Terwijl Jolande Sap wacht op de lang gehoopte date kan Jesse Klaver zich warm lopen voor een vijandige overname van de fractievoorzittersstoel. In tegenstelling tot de lijsttrekker ligt Jesse goed bij de overgebleven fractiemedewerkers en als campagneleider weet hij het verhaal van ToenLinks als geen ander. Tel daarbij op: zijn achtergrond, zijn jeugd en het feit dat hij niet gestudeerd heeft. Een mix die lekker ligt bij de bakfietsende kiezers die het in Oilily jasjes gestoken kroost daarin opvoeden met het idee dat ToenLinks goed voor de toekomst is. Jesse Klaver, onthoud die naam! Dat is de man die ToenLinks weer op de politieke kaart zet. Alleen wel met een liberaal tintje en dicht bij D66. De partij die hij helemaal ziet zitten.

noot:
GroenLiberaal of GroeneLiberalen? We kunnen er op wachten.
GroenLiberaal.nl is van Probaton New Media Concepts and Consultancy van Johan Schaap. Niet geheel toevallig lid van D66. Alleen moeten ze nog wel een hobbel nemen: Groen-Liberaal doet al mee met de gemeenteraadsverkiezingen in 2014

1 gedachte over “GroenLinks en de rusteloze restzetel van Jesse Klaver”

  1. Pingback: Is Klaver een Sap? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.