GroenLinks lijdt aan haar voortbestaan

GroenLinks down to earth
GroenLinks down to earth

Analoog aan de beleggerswereld.
Wanneer beleggers een aandeel niet meer zien zitten en massaal dumpen, dan is het oppassen geblazen voor het bedrijf en moet het vrezen voor zijn voortbestaan.

Zo ook in de politieke wereld
Vrezen voor het voortbestaan van GL is gerechtvaardigd. Zeker gezien de verschillende peilingen van de afgelopen weken. Mocht ToenLinks in september 2012 nog vier zetels bemensen waarvan er één dankzij de lijstverbinding met de PvdA, staat de fors uitgedunde partij in de peilingen deze week op slechts twee. Vandaag is er op internet een duidelijk signaal te vinden dat de politieke organisatie GroenLinks en de meer dan dertig(!) gelieerde stichtingen moeten gaan oppassen. De domeinnamen groenlinksshop.nl en groenlinksjongeren.nl worden niet eens meer te koop aangeboden door de verschillende eigenaren. Maar komen vandaag gewoon vrij voor ieder die nog wel in het partijtje gelooft en wil voorkomen dat ToenLinks nog meer werkeloze oud-politici oud-politici met wachtgeld die niet aan de bak kunnen komen levert vanuit dat mooie dure kantoorpand op de Oudegracht in Utrecht.

Zin in de toekomst met één been in het graf
Wanneer de palliatieve zorg door tussenpaus Bram van – met BuZa terugkeerregeling – Ojik slechts leidt tot het toedienen van het sacrament van de zieken, dan rest de drie overgebleven Kamerleden niks anders dan te gaan liggen in het twee meter diepe gat *.

Bijwonen begrafenis
Op het aantal uitnodigingen voor de teraardebestelling wordt nu al bezuinigd. Wellicht ook een signaal van de gemoedstoestand in de burelen en dat men intern al aan palliatieve sedatie toe is.

Stichting Bureau Groenlinks
KVK 41209148
Oudegracht 312
3511PK Utrecht
Rechtspersoon 41209148. Politieke organisaties. Stichting Bureau Groenlinks. Postbus 8008, 3503RA, Utrecht, Nederland 3503 RA. Oudegracht …
Rechtspersoon is uitgeschreven uit het handelsregister

* Wet op de lijkbezorging
Het Besluit op de lijkbezorging (de uitvoeringsregeling van de Wet op de lijkbezorging) gaat over de inrichting en dus ook de diepte van graven. Het is zo geformuleerd dat er geen voorgeschreven diepte van graven zijn, want dat kan verschillen al naar gelang het aantal kisten dat men in een graf wil plaatsen. Maar men rekent met een aantal kisten en ruimte tussen de kisten. Dan is er begrenzing van boven af en van onder af. Van boven af moet de bovenkant van een kist minstens 65 cm onder het maaiveld staan en van onder af moet er een afstand tot het grondwater in acht worden genomen.
Globaal kan men zeggen dat een graf voor 1 kist minstens 120 cm diep moet zijn, voor 2 kisten 200 cm en voor 3 kisten 280 cm.

Artikel 5 Blb:
1. De afstand tussen de graven onderling bedraagt ten minste dertig centimeter.
2. Boven de kist of het omhulsel bevindt zich een laag grond van ten minste vijfenzestig centimeter.
3. Ten hoogste drie lijken mogen boven elkaar worden begraven, mits boven elke kist of ander omhulsel een laag grond van ten minste dertig centimeter dikte wordt aangebracht, die bij een volgende begraving niet mag worden geroerd. Ten aanzien van de bovenste kist of het bovenste omhulsel is het tweede lid van toepassing.
4. De graven bevinden zich ten minste dertig centimeter boven het niveau van de gemiddeld hoogste grondwaterstand.
5. Het derde en vierde lid zijn niet van toepassing op bestaande graven.
6. Dit artikel is niet van toepassing op grafkelders.

5 gedachten over “GroenLinks lijdt aan haar voortbestaan”

 1. Opdoeken en de SP versterken en laat die kunduzmutsen maar bij de VVD gaan o.i.d.

  We moeten nu eens een grote sociale partij krijgen want dit land verdiend dat en zeker nu. 2 x Bush 2 x Rutte enough is enough.

 2. Het GL-congres vandaag (3/3) leverde weinig op. Het meest in het oog springende was de verkiezing van de nieuwe voorzitter. Grashoff is een mooie groene naam voor een voorzitter van GL.

  Wat de plannen zijn, blijft vaag. Er valt over van alles te onderhandelen met de partij = stelt zich constructief op. Tja, de wachtgelden stoppen op den duur toch een keer.

 3. Bevlogen & Bedachtzaam

  Ik ben een mens met een sterke maatschappelijke gedrevenheid en met een bestuurlijke houding en werkwijze.

  http://www.rikgrashoff.nl/

  kortom vis- noch vleesafval. Je kan met Rik alle kanten op.
  Dé ideale man om Bram van Oijik het graf dieper te laten graven en palliatieve sedatie uit te voeren.

  * bestuurlijke houding en werkwijze? Echte regenteske kwatsch van zelfoverschatter.

 4. @Amstel,

  Grashoff:
  “Wat ik een goed verhaal vind is het manifest “wie we zijn en wat we willen” van Wijnand Duyvendak.” 😆

  Op Krapuul is het probleem van GroenLinkse als eens gefileerd: De strijd van Groen tegen de Kaya-vergelijking.
  Dat blijft staan. Dan krijg je mensen die zich profileren met een ‘bestuurlijke houding en werkwijze’.

 5. @4 Toen ToenLinks nog een beetje vaag GroenLinks was stonden ze op 10 zetels. Nadat de dames – opstappertje Halsema en stekkerdoos Sap – over rechts gingen biljarten hielden ze drie zetels over en kregen ze er één kado van de PvdA. Na 3 mrt is het weer een herenpartij met weliswaar hardstikke bevlogen-en-zo leiders. Maar geen van twee heeft ooit anders dan een ‘bestuurlijke houding en werkwijze’ laten zien. Of je daar een cliffhangende partij mee kan redden?

Reacties zijn gesloten.