Griekse regering zegt ja en hoe moet het nu verder met de burger?

Griekenland zit diep in de problemen. Maar ik durf te stellen dat de gewone Griek nog verder in de stront zit dan een varken dat het lekker vindt. De Griekse burger is genaaid door zijn regering en wordt nu ook genaaid door Europa, omdat het genaaid is door zijn regering. Snap je het nog? Omdat de regering zijn zaken niet op orde had en/of wilde brengen, bleef het geld lenen van buitenlandse banken. Deze banken, ook uit Nederland, leenden graag geld uit, want uitlenen levert rente op. En hoe meer je leent, hoe meer rente je moet betalen, of zoiets. Dus de Grieken werden lekker uitgeknepen en de buitenlandse banken verdienden er lekker aan. Dat geld gaven ze weer uit aan allerlei louche zaken zoals bonussen voor hun bazen en lieten het beleggen door testostoronbommen die geen enkel gevaar waar dan ook zagen, en zich al helemaal niet realiseerden dat ze met andersmans geld aan het spelen waren.

Die buitenlandse banken kwamen in de problemen en werden geholpen door hun nationale regeringen. Toen bleek ook wat een zooitje ze er van hadden gemaakt met o.a. Griekenland. Ah, daar was vast nog wel wat te halen! Die luie Grieken die altijd maar op hun lekkere eilanden in de zon zaten moesten maar eens aan het werk! Want tenslotte wilden de nieuwe bankbazen ook een leuke bonus van tig miljoen. Ja voor wat hoort wat toch?

En zo is de Griekse burger dus dubbel de klos en mag de rekening betalen van wanbeheer binnen en buiten zijn grenzen. Sommigen zullen dit met hun leven doen, omdat er geen uitweg meer is.

Peter Storm heeft er weer een mooi stuk over geschreven op zijn website Rooieravotr. Eerder schreef hij dit al.

Ik hoop alleen maar dat al die protesten en opstanden niet tot weer een kolonelsregime gaan  leiden in dat arme, mooie land. Mijn hart huilt er voor.

4 gedachten over “Griekse regering zegt ja en hoe moet het nu verder met de burger?”

 1. De burger mag creperen.
  En ook dit pakket levert geen structurele oplossing voor Griekenland.
  Men gaat letterlijk over lijken.

 2. Tegen licht over Goldman Sachs die door de Griekenland zelf werd ingeschakeld om aan de EU te voldoen en die van de Eurostats

  Goldman Sachs heeft de crisis wel niet veroorzaakt maar ontwikkelt producten om noodlijdenden , zoals een wisseltruc voor Griekenland , de vernietiging in te helpen

  Eenmaal in de macht en vertakkingen van GS , de omvang ervan alleen is nauwelijks te bevatten, lijkt er geen weg meer uit……….scary stuff

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1239996

 3. Het is daarbij zo dat GS en de grote US banken met vooruitziende blik een soort verzekerings producten ontwikkelingen om vast na Griekenland op faillissement afstevenen, Euro noodlijdende EU lidstaten ,haar banken uit de ellende te helpen terwijl hetgeen wereldheersers maar parasieten die tegelijkertijd democratie naar de verdoemenis helpen, zijn.
  Het frappeert eigenlijk niet eens dat deze grootse, meest intelligente ontwikkelaars van financiele producten dusdanig gefixeerd zijn dat ze daar geen bewustzijn over hebben,.

Reacties zijn gesloten.