Griekse Europarlementariër kwaad over ‘opportunistische kunstsubsidie’ aan Nederland

De Griekse Europarlementariër Georgios Koumoutsakos ziet niets in een subsidie van 96.000 euro aan een Amersfoorts kunstproject. ‘De solidariteit is verdwenen.’

Koumoutsakos stelt dat het Amersfoortse kunstcollectief Parmant 96.000 euro van Brussel kreeg voor het werk Recyclution. Voor dit werk werd een olievat gevuld met olifantenmest. Hiermee zou worden gereageerd op de groeiende kloof tussen natuur en cultuur. (Volkskrant)

Ik weet dat kunstenaars anders denken dan ik, dat ze erg buiten het hokje van het dagelijkse, praktische leven denken. Maar ook hier haal ik mijn wenkbrauwen bij op. Ben ik dan een burgertrut? Misschien wel.

Maar 96.000,– euro voor een vat vol olifantenpoep dat ergens staat, vind ik toch wel een berg geld. Volgens mij is het een oud olievat van de sloop, zal weinig tot niks gekost hebben, koers van olifantenpoep ken ik niet, maar dierentuinen zullen er vast blij mee zijn als je wat weghaalt. En daar moet dan 96.000,– euro kosten? Sorry, noem mij dan maar cultuurbarbaar, maar ik snap hem niet. En die Griek wel.

Snap ook niets van dat dit dan een prestigieus kunstproject is. Dan is mijn achtertuin, helaas totaal verwaarloosd ook een kunstproject, de natuur neemt alles weer terug, zal ik er ook subsidie voor aanvragen?

7 gedachten over “Griekse Europarlementariër kwaad over ‘opportunistische kunstsubsidie’ aan Nederland”

 1. Als hij nou dat vat heel mooi beschilderd had, of overtrokken met kunstzinnig gegraveerde metaalfolie, of er desnoods een hoes omheen had gebreid (of gehaakt) met daarop mensen die kantoorwerk doen ofzo… tja… 😛

 2. Blijkbaar zijn ook Griekse politici aan vergezochte non-issues toe. (maar wij waren eerst)

 3. #1, bedoel je – als die vat door Wilders met blote handen gevuld was?
  Jaja, dat is best kunst dan, denk ik. 😉

 4. kan die griek niet beter protesteren tegen de griekse miljonairs die de belasting ontduiken of de bonusbakiers die nog steeds de zakken vullen?

  Maar die olifantenpoep zal wel socialistisch realistische kunst
  van het volk en voor het volk zyn

 5. @6: Richard Walter:

  quoot:

  [ die olifantenpoep zal wel socialistisch realistische kunst
  van het volk en voor het volk zyn ]

  Vertel eens, wat vind jij Kunst?

Reacties zijn gesloten.