Griekse analyse van Duitse verkiezingen

Volgens een analyse van de Griekse krant To Vima betekent de overwinning van Merkel een voortzetting van de ellende voor de overige Europeanen – en rampspoed voor de Grieken.

De Duitsers hebben volmondig ‘ja’ gezegd tegen de soevereiniteit van hun land in Europa. Een soevereiniteit die wordt gebouwd op de puinhopen van het zuidelijke deel van wat er van het “verenigde” oude continent is overgebleven. Dat was duidelijk en voorspelbaar: door haar beleid in tijden van crisis heeft Angela Merkel wellicht rampspoed over een groot deel van Europa gebracht, maar ze heeft de Duitsers in staat gesteld om Europa te behandelen naar believen. (Presseurop)

Duitsland domineert Europa en er was niet eens een oorlog voor nodig.

4 gedachten over “Griekse analyse van Duitse verkiezingen”

  1. Van Kohl heb ik in de jaren ’90 al gedacht dat hij waarschijnlijk nog wel een oude foto van hitler had en dat hij ’s avonds zachtjes tegen die foto zei.
    Zie je nou hoe het moet? Lebensraum, slaven zat en het kost “Das reich kein Blut”

  2. Merkel…ook zo’n niet visionaire ramp…..
    De vraag moet zijn volgens mij hoe het elke keer weer kan dat mensen zo tegen hun eigen belangen stemmen en iedere keer weer hun slavenhouders en de koppelbazen daar van sanctioneren in die farce die ‘democratie’ en ‘vrije verkiezingen’ heet. In Griekenland heeft een groot deel van de mensen op de zittende regeringspartijen gestemd, in Spanje op die – wederom niet visionaire – idioot Rajoi, in Portugal op partijen die hun eigen kiezers toegang tot gezondheidszorg en andere zaken onmogelijk maken, Nederland op…nou ja: het beeld is duidelijk lijkt me.

  3. @3 Ralph,

    “De vraag moet zijn volgens mij hoe het elke keer weer kan dat mensen zo tegen hun eigen belangen stemmen.”

    Goede vraag, Ralph. Volgens mij is gebrek aan internationale solidariteit een deel van het antwoord. Veel Duitsers en Nederlanders zien Grieken als luie nietsnutten. Veel Grieken zien Duitsers als uitbuiters. Dit zonder dat de zwaksten in de verschillende landen zien dat samenwerking tussen hen juist een uitweg biedt.

Reacties zijn gesloten.