De Grieken kunnen stikken, weg met dat volk

Gisteravond heb ik naar het “debat” gekeken over Griekenland in de Tweede Kamer. Ik vond het schokkend, wat een afschuwelijke vertoning. Het is puur persoonlijke haat geworden ten opzichte van alles wat met “sociaal” of socialisme te maken heeft. De geschiedenis herhaalt zich, de opmaat naar oorlogen en vernietiging liet zich daar zien. Wat een vergiftigde politici, ze weten niet meer wat ze doen. Dit is geen politieke analyse, het gaat over schaamte, bedroefd zijn en angst. Ik keek samen met een jonge Griekse vriend en ik durfde sommige stukken niet eens te vertalen. Ik schaamde mij te diep.

Wat zich op supranationaal niveau heeft ontwikkeld is vergelijkbaar met hetgeen zich afspeelt bij een gemeenteloket of bij zieken en ouderen die aan hun lot worden overgelaten. Nog duizenden andere voorbeelden zijn er te geven, dat ga ik maar niet doen. Het is een heel besmettelijk virus, de ziekte van het kapitalisme, de haat heeft vrij spel.
De domheid van de opmerkingen, de “analyses” die gegeven werden, stuitend, wat een stelletje onbenullen in de politiek.

De opmerking “gooi ze eruit”, daar werd ik fysiek misselijk van. Zo wordt er dus gedacht en gesproken over ruim 10 miljoen mensen, over een heel land. Weg met dat volk! Hup, weg ermee! Rutte vind ik overigens een steeds agressiever mannetje worden, dat is al een tijdje zo. De MP aan het schelden, inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Kolonialisme anno 2015, oorlogstaal.

Het is, zelfs als je nog vóór dat hele EU circus zou zijn, ook een domme manier van politiek bedrijven. Er wordt gedemonstreerd hoe ondemocratisch het hele spul is en volledig ten dienste staat van banken, bedrijven en het Heilige Geld. Maar misschien zelfs dat al niet meer, het is een onomkeerbaar zelfstandig geestelijk proces geworden: La Haine. Wat een geestelijke armoede. Dit komt niet meer goed. Ik ruik vernietiging.

1 gedachte over “De Grieken kunnen stikken, weg met dat volk”

  1. Pingback: # Dikke ik | Krapuul

Reacties zijn gesloten.