Greenpeacedirecteur forenst per vliegtuig

Campagnedirecteur Pascal Husting van Greenpeace International forenst per vliegtuig tussen Luxemburg en Amsterdam heen en weer, dit tot verontwaardiging van veel Greenpeaceleden, die zich ervan  bewust zijn dat reizen per vliegtuig een van de meest vervuilendste manieren is om dat te doen.

Verhuizen wil Husting niet, omdat hij een jong gezin heeft. ‘Ik was directeur van Greenpeace Frankrijk en al twee keer verhuisd in 2 jaar tijd. Dan zouden mijn kinderen wéér met een nieuwe taal te maken krijgen.’ (AD)

Per auto en trein duurt het te lang, aldus Husting:

‘Het is geen luxe dat hij vliegt’, bezweert Greenpeace-woordvoerder Mike Townsley. ‘Pascal werkt hard. Hij staat op dinsdag om half 5 op, zodat hij om 8 uur op kantoor in Amsterdam kan zijn. En dan vliegt hij donderdagavond pas terug. Met de trein zou een retourtje 12 uur duren.’ (AD)

Dat klopt op zichzelf natuurlijk, en er zijn banen die deze manier van reizen echt vereisen, maar is het misschien een idee om, als je jonge kinderen hebt, zelf enige verantwoordelijkheid te nemen om wat rust in je gezin te brengen, en niet blindelings je carrière na te jagen van de ene naar de andere veeleisende baan? Dat je vrouw dan ook niet bijna twee werkweken per maand alleen met het grut zit te kijken, bijvoorbeeld.

Sommige mensen willen gewoon teveel, één van de redenen waarom we met de problemen zitten die Greenpeace geacht wordt te bestrijden.

P.S.: Inmiddels heeft Greenpeace laten weten dat Husting voortaan per trein zal reizen.

1 gedachte over “Greenpeacedirecteur forenst per vliegtuig”

  1. De kritiek is terecht, doch is de vliegbranche eentje die steeds blijft groeien. Eigenlijk de verwachtingen zijn dat het de groei in de komende jaren enorm zou zijn. Dus de uitlaatgassen ook. De Aarde wordt steeds kleiner.

Reacties zijn gesloten.