Goudse wijk Oosterwei boos op De Telegraaf en de PVV

Kijk. Zo hoort het. De PVV maakt een relletje in de Kamer over een paar jochies van 8 à 13 jaar die eieren naar een Telegraaf TV-équipe hebben gegooid. Extra kamerdebat gevraagd. (Aanstaande woensdag?).

En een verslaggever gaat gewoon zelf eens even kijken in de Goudse wijk Oosterwei.  Wat blijkt? Niet alleen de vele bewoners van Marokkaanse afkomst zijn boos op de journalisten van de Telegraaf, maar ook winkeliers en andere bewoners. Zulk nieuws zul je niet terugvinden bij De Telegraaf.

Zoals Krapuul al direct schreef, ging het om een pesterige actie van verveelde kinderen tegen een bewoners-opfleur-actie. Die actie werd kennelijk slecht begeleid door gemeente en welzijnswerk. Daarover zijn gemeenteraadsleden al in actie gekomen. Jammer genoeg voor de PVV: ze zijn van de PvdA.

Het Goudse spoeddebat wordt dus hopelijk net zo’n afgang voor Wilders als Culemborg bij de jaarwisseling. Toen moesten zijn geliefde Molukkers ook al niets hebben van een Wildersbezoek aan hun buurt. Dat opa in het KNIL had gezeten om voor de Hollanders (en hun Indos) de Atjehers te terroriseren, is blijkbaar voor de komende dertig generaties Molukkers genoeg van het kwade geweest.

De PVVer Fritsma ontpopt zich als de kwade genius achter het oppompen van plaatselijk incidenten, of veronderstelde incidenten, tot landelijke symbool-politiek. Fritsma is hardleers. Liet hij zich een paar maanden geleden al op sleeptouw nemen door een gefrustreerde ex-penningmeester van een Haagse voetbalclub, nu doet hij het nog eens dunnetjes over met een voorstel om systematisch allochtonen te weren bij sportclubs in Den Haag.

Ik herinner me nog, dat in 1970 een tennisclub in Amsterdam subsidie aanvroeg bij de gemeente. Die club weerde echter Joden. Niet vanwege racisme. Nee, alleen omdat ze zo luidruchtig zijn. Een enkeling, ja, dat kon nog, maar niet te veel. Subsidie geweigerd. En terecht, vind ik nog altijd.

En ik verzeker u allen, ik ga het niet meemaken, dat we weer gaan discrimineren op afkomst, onder welke drogreden dan ook. Als het debat over Oosterwei woensdag doorgaat, dan zal het een testcase zijn voor Opstelten (VVD) en voor de oppositiepartijen in de Kamer. Als ze geen eind weten te maken aan de incidenten-demagogie van de PVV, dan wacht hun een zware tijd.

8 gedachten over “Goudse wijk Oosterwei boos op De Telegraaf en de PVV”

 1. Ik ben het met je eens, maar helaas is dit de derde keer dat oosterwei in opspraak komt in een paar jaar tijd. De pvv-ers zullen zich daarom nog meer gerechtigd voelen om dit aan te kaarten. De eerste keer was het overdrijven, de andere twee keren was het onterecht dat oosterwei die aandacht kreeg.

 2. Ik vind het volkomen terecht dat een koene PVV-afgevaardigde kamervragen over dit incident gaat stellen. Waar hebben we het over?

  Volgens de Telegraaf zijn journalisten en een cameraploeg doopr straatterroristen met eieren bekogeld. Laat dit even op je inwerken. ¨Journalisten¨ dit is meervoud dus minimaal twee, een cameraploeg bestaat ook minimaal uit twee waarvan de cameraman door het gewicht van camera’s meestel zeer breed is. Krapuul heeft aangetoond dat het om ongeveer 10 8- tot 13-jarige straatterroristen gaat.

  Kortom 4 volwassen worden schrik aangejaagd door 10, weliswaar waarschijnlijk zeer vervelende, basisschoolleerlingen. Bestond het Telegraaf-journaille uit de allerliefste meisjes van de 2e-jaars stage-lopende HBO-studenten (v)? Hoe kan je anders als geharde journalist schrik worden aangejaagd. Miz is het Telegraaf-artikel overtrokken of het was uitlokking. 😥

  Het is tijd voor een aantal keiharde PVV-kamervragen over de rol van de Telegraaf. Aan de minister van Veiligheid kan gevraagd nee geeist worden dat een pro-actief verkennend onderzoek plaats gaat vinden. Geheel in de geest van de tijd moet worden geeist dat de Telegraaf alle ontvangen en nog te ontvangen subsidies (denk hierbij ook aan PowNed en WNL) terstond terug moet betalen. 😛

 3. Riooljournalisten horen in het riool; niet op straat. Leugenachtige schorempolitici voor een tribunaal; niet in de Kamer. Oosterweiers zijn slachtoffer van de zogenaamde democratie; niet andersom. Omdat oosterweiers niet klagen terwijl ze alle recht hiertoe hebben, probeert men ze maar uit de tent te lokken door bagger en leugens over ze uit te gooien; dan nog liever een bombardement; BRING IT ON! Gekke Geert!

 4. lijkt weer angstig veel op wat er in de jaren dertig gebeurde bij de buren….alleen toen was het een ander geloof…leert dan niemand van het verleden….

 5. Riooljournalisten werkzaam voor een rioolvod als de telegraaf dat functioneert als het partijblad v.d. PVV verdienen een ei tegen hun kop.
  Zie dat ei maar als een vorm van protest tegen de wijze waarop de telegraaf autochtonen ophitst tegen allochtonen.

 6. De teleGRAF.Laat me niet lachen.Zelf een zeer duister verleden,als het gaat om wo2.En wie vandaag de dag hun nieuws brengt.Dat zijn de huidige ophitsers die alles uitvergroten met een microscoop,om een bepaald beeld te krijgen.Het verdeel en heers.Waren ze overigens ook goed in wo2.
  Als de bewoners zelf boos zijn op de teleGRAF en de PVV,dat je duidelijk ziet wie eigenlijk ons die onzin aansmeert en opblaast.Gewoon bekogelen met hun GRAF journalistiek.Vroeger werden ze onthoofd,als het volk ze zat was.

Reacties zijn gesloten.