Goeie timing van principes Duivesteijn (PvdA)

Duivesteijn betreurt het dat Diederik Samsom geen leider is gebleken die het tegengeluid duidelijker heeft laten horen. Het was Duivesteijn blijkbaar nog niet opgevallen, in de afgelopen dertig jaar, dat geen enkele partij in de Nederlandse zogenaamde democratie, maar vooral machtspartijen als de PvdA ooit ook maar een enkel tegengeluid laat horen als ze deel uitmaakt van de regering. Plotseling krijgt Duivesteijn daar heel integere gevoelens over. Dit is natuurlijk een perfect moment voor Adri Duivesteijns principes, namelijk ná een stemming in de Eerste Kamer over het Woonakkoord waar ze het verschil hadden kunnen maken, en precies in campagnetijd.

Duivesteijn ziet wat dat betreft meer in Lodewijk Asscher, die volgens  hem de sociaal-democratische principes beter overeind zal kunnen houden. Nou ja ik weet het niet hoor, de man is nota bene vice-premier in dit kabinet,  dat bijvoorbeeld sociaal-democratische maatregelen als dwangarbeid voor bijstandstrekkers of etnische registratie voorstaat, staatssecretarissen die een vet oog dichtknijpen bij het mishandelen van asielzoekers gewoon laat zitten en alsnog besluit tot aanschaf van de JSF waar men altijd zo sociaal-democratisch kritisch op is geweest. Wat hadden we dan mogen verwachten zónder de ontzagwekkend sociaal-democratische invloed van Lodewijk Asscher, vraag ik mij af?

8 gedachten over “Goeie timing van principes Duivesteijn (PvdA)”

 1. Duivesteijn is zelfs voor PvdA-begrippen een draaitol op een draaistoel. Dat naar zo’n man überhaupt nog wordt geluisterd…

 2. “Duivesteijn ziet wat dat betreft meer in Lodewijk Asscher”
  Voor wie dan nog enige twijfel mocht hebben: men weet nu in elk geval wat voor iemand Duivesteijn is: iemand die de fascistoïde dwangmaatschappij waar etnisch geregistreerd wordt echt niet zal gaan tegenhouden.

 3. Nog een nieuwtje voor deze Duivesteijn.

  DE PVDA IS DOOD. De PVDA is versmolten met de uiterst rechtse VVD.

  Er zit maar 1 partij in dit kabinet PUNT!

 4. “Het was Duivesteijn blijkbaar nog niet opgevallen, in de afgelopen dertig jaar”

  En toen moest ik lachûh, en onderwijl typende zit ik met een gruwelijke grijns op m’n smoel. Werkelijk.

  Het landelijk opererende PvdA, incl. ‘het recente gescheld’ van Spekman, zit met een grandiooose crisis.

  ‘Regentesk’, is met enige regelmaat te horen. Goh…

  _

  @Leon; “Er zit maar 1 partij in dit kabinet PUNT!”

  Welke moge dat zijn? De SP?

 5. @3 Leon, het lijkt inderdaad net als de SP de linker vleugel van PVV geworden is, de PvdA de linker vleugel van VVD geworden is.

  We hebben dus geen “participatie” maatschappij meer maar wel een “samensmelting” maatschappij gekregen. 🙂

 6. Overigens daden spreken meer dan woorden.
  Had ik eerder verwacht dat Duivestein met zijn stem over het woonakkoord in de 1e kamer duidelijk het voorbeeld aan Samsom en anderen zou geven hoe moet je de zaken sociaal aanpakken.

  Is niet gebeurd, dus nu is het lekker kletsen.

Reacties zijn gesloten.