Goedkope propagandastunt Hiddema

FvD-Kamerlid Theo Hiddema schenkt de onkostenvergoeding die hij als Kamerlid ten onrechte opstreek aan de Poezenboot. Hiddema kreeg het geld omdat hij in Maastricht ingeschreven staat. In werkelijkheid verblijft hij in Amsterdam.

De reiskostenvergoeding wordt zonder enige controle aan Kamerleden uitgekeerd. Hiddema zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en zeker niet opzettelijk gefraudeerd te hebben. Wat is 14000 euro meer of minder, niet waar? Als vermaard strafpleiter let je niet op dat soort kleinigheden.

Een normale burger moet teveel ontvangen overheidsgeld terugbetalen (en wordt zwaar gesanctioneerd wanneer hij/zij toevallig een uitkering heeft), maar voor leden van de Tweede Kamer gelden blijkbaar andere normen. Volgens Hiddema kán hij het teveel ontvangen bedrag niet eens terugstorten. Formeel gezien heeft Hiddema het geld namelijk terecht ontvangen omdat hij daadwerkelijk ingeschreven staat in Maastricht, ook al woont hij in Amsterdam. Eigenlijk heeft Hiddema het geld dus én terecht én onterecht ontvangen. Zoiets.

Het bovenstaande is natuurlijk tamelijk ongeloofwaardig. Volgens Kamervoorzitter Arib staat het Hiddema ‘natuurlijk’ vrij (een deel van) de ten onrechte gekregen onkostenvergoeding terug te storten. M.a.w: Hiddema kletst uit zijn nek. Hij zou het geld best terug kunnen storten, maar ziet nu een mooie gelegenheid de filantroop en dierenvriend uit te hangen, zonder dat het hem iets kost. Een goedkope propagandastunt, met gemeenschapsgeld.

Bron: VK