Glamrockklassieker du jour: Gold medallions

Rijdend door het schuldig landschap van Engeland – weer anders schuldig dan het Nederlandse, er zijn bijvoorbeeld nog volop heggen – zie ik af en toe een buizerd boven de velden. Het zien van de vogels brengt mij hier plotseling een vergeten groep in gedachten: Tucky Buzzard. Ik zeg vergeten, want ik heb deze LP nota bene, maar hoe lang is het geleden dat ik hem opgezet heb?

IK heb eigenlijk een hekel aan het woord glamrock. Het is een stempel dat achteraf gegeven is aan allerlei groepen die in een eerder stadium beatgroep zouden zijn genoemd. Bij Tucky Buzzard is de invloed van Bowie, die groot was in die dagen (de invloed, bedoel ik, aan de verdere grootheid van Bowie torn ik niet) wel sterk terug te horen. (Her)ontdek met mij dit nummer dat ook op kortere single is uitgebracht.


1973