Gingrich: `Media zijn verwoestend en vals!’

Kijk zo kennen we de Republikeinen weer, de gristenfundamentalistische neocons van een rein Amerika. Schande, die ongecontroleerde meningsuiting! Zou verboden moeten worden!

De Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich heeft gisteravond aan het begin van een verkiezingsdebat in de Amerikaanse staat South Carolina hard uitgehaald naar de Amerikaanse media.
Hij noemde de Amerikaanse media ‘verwoestend, vals en negatief’. Volgens hem zorgen de media ervoor dat minder Amerikanen een publiek ambt ambiëren en dat het land moeilijker te besturen is. ‘Ik ben het zat dat elitaire media president Barack Obama beschermen door Republikeinen aan te vallen’, zei hij.

`America, the land of the free’, toonbeeld van vrije meningsuiting en burgerrechten.
Zo luidt al eeuwen de conservatieve mantra van Gods eigen Superheilsstaat. Het valt niet te hopen dat de steenrijke oud-communistenvreter Gingrich de iets democratischer ingestelde Obama wegkoopt.

Ons gedoogkabinet PVV-CDA-VVD staat als trouwste joodsgristelijke US-bondgenoot al sinds jaar en dag vingerlikkend te popelen om ook hier vrijheid van meningsuiting te reguleren van bovenaf.

Stel je voor, linksen, pacifisten, musulmannen, feministen, uitgebuite burgers, homofielen, om maar wat te noemen, die kritiek geven op Leiders die meningsuiting voorstaan, daarmee gaat een democratisch land toch naar de ratsmodee?

Het blijft opvallend dat beklag om vrijdenkerij en de roep om het beknotten ervan in onze huidige Westerse maatschappij steevast rechtsom wordt uitgebrald.

11 gedachten over “Gingrich: `Media zijn verwoestend en vals!’”

 1. Ginrich is zelfs door zijn zus aangevallen. En als ie zijn l*l niet had achter na gelopen dan was ie geen voer voor de pers geweest,. Maar ja, ook Newt kon weten, a scorned woman en zo.

 2. Dat is toch wel de gotspe van deze én vorige eeuw, de Republikeinen die klagen over negatieve media-aandacht, na die smerige anti-Clinton en -Obamacampagnes.

 3. Bettina precies 😀

  Laurent, ja ik zat ook :o, pas nog een stuk van een film gezien over hoe het misschien gegaan is tijdens Bush jr zijn laatste verkiezing met Florida stemmen tellen. Daar werd helemaal niet gemanipuleerd hoor. Oke, heeft niks met media te maken. Maar wel net zo vies. Vies is volgens mij door Republikeinen uitgevonden, omdat ze zo machtig zijn qua geld en niet gewend zijn om ‘nee’ te horen.

 4. l*l….
  proef ik hier enige censuur op het gebruik van bepaalde woorden
  of maakt bettina er een grapje van 🙂

 5. Toch moet ik Gingrich enige realiteitszin nageven… tenslotte was 1 van de redenen waarom hij zich niet wilde laten zien bij de “Nu Musk Hier!”-samenscholing nabij Ground Zero dat hij het politiek onverstandig vond met GW te worden geassocieerd. :mrgreen:

 6. @5, Nee ik wou het netjes houden, ik had natuurlijk ook penis kunnen schrijven. Hoe dan ook als een man vreemd gaat en het is een publieke figuur, kan je natuurlijk op je vingers na tellen dat het wordt gebruikt. Vooral als ze een ex interviewen, en daar moet je medelijden mee hebben.

 7. Bettina Schreef:

  ik had natuurlijk ook penis kunnen schrijven

  Ideetje: “primaire geslachtskenmerk”?

  Even testen: “En als ie zijn primaire geslachtskenmerk niet had achter na gelopen dan was ie geen voer voor de pers geweest..”
  😆

 8. Ik denk als je het over de doelgroep van Gingrich en de pvv hebt, dat die al een appelflauwte krijgen bij het primaire geslachtskenmerk. Waarschijnlijk zoeken ze dat op google om wat intelligenter over te komen. Net op 1 vandaag gezien, dat een groot gedeelte van rechts alleen maar de televaag of een andere krant leest, maar een boek of zo niet. En dan nog klagen dat het beeld bestaat dat ze dom zijn. 🙂

 9. Keira schreef: omdat ze zo machtig zijn qua geld en niet gewend zijn om ‘nee’ te horen.

  Lijkt die Ajax wel….

Reacties zijn gesloten.