Gevolgen recessie, Nederland mag op de blaren zitten van wanbeleid kabinet

De discussie over bezuinigingen staat verder op scherp nu de Nederlandse economie in een recessie is beland. De recessie komt niet onverwacht, maar de dip is wel groter dan gedacht.

In de laatste drie maanden van 2011 kromp de economie met 0,7 procent, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend. Het kwartaal ervoor was de achteruitgang 0,4 procent. Het Centraal Planbureau (CPB) dacht in december nog dat de krimp eind 2011 op dat niveau zou blijven.  (Trouw)

De Nederlandse consument houdt de hand op de knip, of heeft gewoon veel minder tot niks te besteden en het kabinet slaat de meest elementaire regel van de economie nog steeds in de wind. Bij recessie moet de overheid NIET bezuinigen. Ik heb het nu al zo vaak gezegd, maar die dombo’s willen niet luisteren. Doordat de overheid gaat bezuinigen gaat alles op slot. Mensen met weinig te besteden hebben nog minder te besteden en mensen die wel wat te besteden hebben, houden het even bij zich voor je weet maar nooit hoe gek het nog wordt.

Kortom, dank je wel giechelkabinet voor het financieel op slot gooien van Nederland.

5 gedachten over “Gevolgen recessie, Nederland mag op de blaren zitten van wanbeleid kabinet”

 1. Gevolgen recessie & economie: (méér) gaarkeukens & voedselbanken..in NL (w000t?)/ zo’n 600.000 kinderen wie amper te eten krijgen; los van de -overige- CBS-statistieken , over,: ‘proletarisch shoppende’ bejaarden/ senioren. Of PGB-ontvangenden.

  En Mark R. maar glimlachen en ontkennen. Terwijl GW/ Bosma MR in zijn kloten trapt. So much, voor een MP ‘der Nederlanden’.

  Liberalisme strookt nimmer met legalisatie (=parafrase/ etc). Google it…

 2. Overigens..

  Zo’n 5% van & de bevolking zal “nimmer meekomen” …Vraag dat stukje maar een een willekeurige dominee. (hint: bedelbrief)

 3. Nederland heeft zelf de 3% begrotingsregel geeist in Europa.
  En Europa zal ze daar aan houden.
  Was weer een heel slim voorstel van Rutte.
  Ze zijn nog dommer dan het achterste van een ……..

 4. En de blauwdruk van de Great Depression wordt herhaald en wat erop volgde…

 5. Probleem is immigratie en ontwikkelingshulp. Daar is zonder een centje pijn 15 miljard te halen.

Reacties zijn gesloten.