Getuige zaak Wilders niet onder druk gezet

Dus ook deze hysterische beschuldiging van Geert W. is weer ontkracht. Hij beschuldigde rechter Schalken van ‘maffiapraktijken’, omdat die tijdens een diner met arabist Hans Jansen enige woorden over de op handen zijnde rechtszaak gewisseld had en zodoende Jansen zou hebben trachten te beïnvloeden.

Misschien had Wilders toch eerst zijn advocaat moeten raadplegen voordat hij deze term gebruikte, die is immers beter thuis in die wereld.

Maar afgezien daarvan; hoe had Jansen in vredesnaam welke mening dan ook moeten wijzigen onder wat voor een druk dan ook? Het is niet alsof hij getuige was van bepaalde gebeurtenissen die hij ineens vertekend weer had kunnen geven. Nee, hij moest slechts enkele van zijn interpretaties van de Koran ten beste geven, omdat Wilders die onmisbaar achtte voor het aantonen van zijn onschuld.

Zou Jansen onder de onhoudbare druk van Schalken soms ineens in djellaba ter zitting zijn verschenen? Zou hij zijn gaan verkondigen dat de Koran het Enige Woord en de Islam de Enige Weg is? Moest hij wellicht de D66-knokploeg vrezen als hij anderszins zou getuigen? Jansen zelf vindt nota bene niet eens dat hij onder druk gezet of beïnvloed is.

Is er al eens onderzoek gedaan naar het hallucinatoir effect van waterstofperoxide?

3 gedachten over “Getuige zaak Wilders niet onder druk gezet”

  1. Het onderzoek naar wat er tijdens het etentje gebeurd is, is uitgevoerd door het OM. Deze zal door de heer Wilders nu wel uitgemaakt worden door een stelletje linkse rakkers die onder 1 hoedje spelen met de D’66 rechters.
    De Calimero hoed zal nog wel even opgehouen worden.

  2. Hans Jansen is terecht in eerste instantie geweigerd als expert. Hij heeft in geen jaren werk van wetenschappelijk niveau gepubliceerd. Als Schalken inderdaad politieke uitspraken heeft gedaan op dat etentje dan had hij geen rechter moeten willen zijn in dit proces.

    Je mening uiten is wat anders dan druk uit oefenen. Rechters moeten diplomatiek zijn maar ze hebben recht op een mening als ieder ander.

Reacties zijn gesloten.