Gestrande bultrug ondanks mogelijke redding toch afgemaakt

In bijgaand persbericht van Zeehondencrèche Lenie ’t Hart wordt beweerd dat bultrug Johannes gered had kunnen worden maar dat het niet werd toegestaan door de autoriteiten:

Lenie ’t Hart nam contact op met de ministers Opstelten en Kamp. Beide bewindslieden belden haar binnen enkele minuten terug; een feit dat ze heel erg waardeert in deze trieste zaak. Maar ook hun interventie mocht niet meer baten. Hoewel het kamerlid Dion Graus zich optimaal inzette en ook het kamerlid Marianne Thieme twitterde dat “zeker met een dierenarts in de buurt deze ultieme reddingspoging beslist moest worden uitgevoerd”, was het proces al te ver in gang gezet. De dierenartsen stonden al bij de bultrug; ze waren telefonisch niet meer bereikbaar en begonnen met het doden van de walvis. De ervaren redders werden door de politie op een afstand gehouden. Ze kregen geen enkele kans en dus ook de bultrug niet (zeehondencreche).

Update: en het beest leeft dus gewoon nog ook.

6 gedachten over “Gestrande bultrug ondanks mogelijke redding toch afgemaakt”

  1. Uit twiets die ik langs zie komen omstreeks de tijd dat dit bericht verschijnt concludeer ik dat het beest niet effectief doodgespoten is (lijkt mij ook nogal een taak, zo’n enorm zoogdier) en dat er weer/nog sprake is van een reddingspoging. :machteloosgebaar:

  2. Tja zo’n Bultrug zonder verblijfs vergunning, zo’n (aan lager) Wal (geraakte ) Vis .. , Moet met zijn zieke zwarte lichaam , niet denken dat hij hier welkom is …

  3. @3 slechts zijn botten om slootkanten mee te versterken .. Zit het rond Krommeniedijk vol mee ,,,,,

  4. De aantrekkende werking van het Nederlandse pappen en nathoud beleid is weer eens bewezen , er ligt al weer een potvis bij ..

Reacties zijn gesloten.