Gestoofde lamsschenkel met aardappelpuree

Het duurt een tijdje voor dit klaar is maar dan heb je ook wat. Ondertussen kun je bv nog strijken en het nodige huishoudelijke werk doen. :mrgreen:

(4 personen)

4 lamsschenkels, ongeveer 500  gr.

1 witte ui, grof gesneden

3 teentjes knoflook, grof geplet

0,5 liter bouillon(makkelijk zelf te maken, gewoon water en 1 blokje maggie

0,5 liter kookwijn(rood)

1 wortel, gesneden in plakjes

2 laurierblaadjes

zout en peper

3 eetlepels olijfolie

Aardappels

 


Doe de ingrediënten zoals hierboven beschreven in een pan. Laat het geheel zo’n 90 min. helemaal gaar stoven. Behalve de wortels. U kunt het gerecht ook in een voorverwarmde oven van 200 graden klaarmaken. Kijk af en toe, bedruip de lamsschenkels en voeg zo nodig een scheutje water toe. Na een uur kunt u de wortels toevoegen. Laat het geheel verder sudderen, na 90 min. is het klaar.

Na ongeveer 60 minuten kunt u de aardappels schillen en deze aan de kook brengen. Als de aardappels zacht zijn, giet u deze af. Doe vervolgens een eetlepel roomboter bij de aardappels en de gestoofde wortelen en ui. Voeg wat melk toe en stamp het geheel tot een puree. U kunt de overgebleven bouillon gebruiken als jus.  Schep een een paar eetlepels aardappelpuree op een bordje, leg er een lamsschenkel op en schep er een beetje saus over.

Heerlijk, eet smakelijk!