Gepast antwoord in de VS op intimidatie door fascisten

BPindex
Gewapende leden van de Black Panthers. Foto: Wikipedia

Een bewapende groep fascisten die er een gewoonte van maakt bezoekers van moskeeën te intimideren, zag zich gisteren in Dallas geconfronteerd met even zwaar bewapende tegenbetogers. De fascisten, die zich tooien met de naam Bureau of American Islamic Relations (BAIR), werden bij een moskee van de Nation of Islam opgewacht door een gewapende burgerwacht van de Nation of Islam, de New Black Panthers en de Huey P. Newton Gun Club.

Krystal Muhammad van de New Black Panther Party verklaarde eerder tegenover Fox: ““This is an armed defense maneuver, making sure that our communities are safe and secure from any insurgents coming in,……We won’t allow anybody to come in and try to intimidate our brothers and sisters.”

BAIR koos eieren voor haar geld en vertrok met stille trom.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw paradeerde de Black Panther Party openlijk met wapens op straat, wat destijds volstrekt legaal was. Dat optreden was met name bedoeld om de politie die zich in zwarte wijken als bezettingsmacht gedroeg, te intimideren. Als reactie op het optreden van de Panthers werd het openlijk dragen van vuurwapens in de meeste staten verboden. In Texas is dat echter nog steeds legaal.

Toetje: video van deze fantastische aktie tegen het nazituig

Bron: Dallas Morning News