Gentse feesten 2.0: wat met de erfenis van Walter?

Binnenkort is het weer zover, het moment waar vele Gentenaars en bezoekers reikhalzend naar uit kijken: de start van de Gentse Feesten. Alleen zullen de Feesten dit jaar onvermijdelijk anders zijn. Het verlies van Walter De Buck, de bezieler van de feesten zoals we ze vandaag in Gent kennen, is onze stad zwaar gevallen. Voeg daar het veel te vroege heengaan van Luc De Vos aan toe en we weten dat de Feesten dit jaar voor velen bitterzoet zullen smaken.

Een eerbetoon tijdens de Gentse Feesten aan Walter De Buck en Luc De Vos is daarom absoluut op zijn plaats en Sint Jacobs is daar onweerlegbaar de meest aangewezen locatie voor. Iedere Gentenaar weet immers dat de bakermat van de Feesten zoals we ze vandaag kennen daar gelegd werd door Walter, zoveel jaar geleden. Maar ook Luc koos steevast voor het Trefpuntpodium voor zijn optredens tijdens de feesten. Niet toevallig werd Sint Jacobs symbolisch herdoopt tot het ‘lieve kleine piranha plein’, na het volksfeest om Luc te eren.

Naast deze hommage, die de stad terecht financieel ondersteunt, dringt zich vandaag echter ook een debat op over de toekomst van onze Feesten. Toeval of niet, maar samen met het wegvallen van deze twee volkshelden startte er in onze stad een geanimeerde discussie over de invulling van de Feesten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be