Gelderse PVV: Pechtold mag geen commissaris van de Koningin worden

De Gelderse PVV vindt dat Alexander Pechtold geen commissaris van de Koningin in Gelderland mag worden. Een daartoe strekkende motie werd gisteren door Provinciale Staten van Gelderland verworpen. Alleen de PVV stemde vóór de motie, de overige 44 leden van de Gelderse Staten stemden tegen.

Dat de vacature nog moet worden opengesteld en er zelfs nog niet eens een profielschets is, maakte het rechtse plebs in de Gelderse Staten niks uit. Volgens fractievoorzitter Marjolein Faber ‘gonst het van de geruchten’ over de komst van Pechtold, wat blijkbaar voldoende aanleiding is om een volstrekt zinloze motie in te dienen.

Pechtold en Wilders verkeren al geruime tijd op voet van oorlog. D66 presenteert zichzelf graag als antifascistische partij, maar werkte in het Rotterdamse college vrolijk vier jaar lang samen met de fascisten van Leefbaar.

Marjolein Faber is zélf overigens bepaald geen onbeschreven blad: voor partijwerkzaamheden huurde Faber een bedrijf in waarvan haar zoon mede-eigenaar is. Zoonlief vertimmerde de website van de Gelderse afdeling voor het lieve sommetje van 8500 euro.

Bron: de Gelderlander