Ter redactie werd de deep fried Mars bar besproken. Die is in Nederland nog behoorlijk onbekend. Hij is ooit als grap bedacht in Schotland en staat nu op menig menu bij chippies.
Een instructief filmpje wijst de weg (men stopt wel veel zout in het beslag, dat kunt u zelf ook bedenken).
Te serveren als dessert zou ik zeggen.
http://www.youtube.com/watch?v=hyJy_VYxaHA
Gefrituurde Marsreep: ongezond, zoet en toch voedzaam
12 gedachten over “Gefrituurde Marsreep: ongezond, zoet en toch voedzaam”
Reacties zijn gesloten.
heb ik een jaar of 12 geleden gegeten in Glasgow, een vetbak zoals een nederlandse friture die alleen maar marsen frituurde bij het station…………voor mij een keer (het meeste heeft een hond gehad die over de stoep liep, zelf heb ik maar een hapje gehad) en nooit meer GOOR SPUL
Mijn moeder had een mini-oventje dat ze eigenlijk alleen als extra kastje gebruikte, tenzij er bijvoorbeeld iemand een keertje kwam eten en ze bakneigingen kreeg.
Moet ik de rest van het verhaal nog vertellen, of voelen jullie al waar dit heengaat? 😆
@1 Friture? Dat heet toch cafetaria? Zo ver ik weet is België nog niet binnen gevallen hoor ;).
En inderdaad.. het filmpje gezien.. en ging haast over mijn nek toen hij hem opensneed.
Heb liever nog steeds gefrituurde ansjovis met slagroom en aardbeien eop. Yummie!
Om ook eens te proberen: gefrituurde komkommer, als er echt niks anders meer is…
@3
Fout dat heet friture …….. is niets belgisch aan
In Belgie heet het een frietkot.
Lijkt me niet bepaald lekker.
Met Snickers ook te gek
Brekond: http://www.telegraaf.nl/buitenland/12896518/__Mars_niet_blij_met_frituren_reep__.html
Lollig die GeenStijl-ismen als ‘brekond’ die hier steeds meer worden gebruikt om de zaak wat uit het stof te trekken. Er is geen grotere eer dan imitatie.
Als het je niet bevalt kun je ook opdonderen.