Geert Wilders geniaal bezig volgens de Volkskrant

De Volkskrant staat – vanzelfsprekend zou je bijna zeggen – weer vooraan met juichen hoe geweldig Wilders bezig is andere partijen volledig af te troeven. Volgens Nausicaa Marbe althans. Ze probeert weliswaar de indruk te wekken dat ze het niet helemaal eens is met Wilders, maar vindt het allemaal wel weer prachtig en geniaal wat Wilders doet.

Ik heb zelf gisteren vooral de bekende grote bek gezien, waar elke lettergreep er met een van haat doordrenkte verbetenheid uitgeperst werd, elke kans om collegakamerleden te schofferen gretig aanpakkend.

Op zichzelf schetst Marbe overigens wel een correct beeld van Wilders’ ideaalbeeld van Nederland:

Zijn logische conclusie: Nederland moet uit de EU stappen. Het is eruit.
Als dat gebeurt, wordt Nederland onder de architectuur van de PVV een nationalistische vesting die de eigen cultuur grondwettelijk als dominant verankert en alle bedreigingen ervan wettelijk verbiedt. Wie meent dat de islam uit dit verhaal verdwenen is, vergist zich. Het waarlijk onafhankelijke Nederland dat de PVV wil, zal pas ontstaan als de islamisering wordt gestopt. Dat ziet de PVV vlot gebeuren als er geen Europese verdragen meer zijn die verscherpte migratie-eisen en selectief gesloten grenzen kunnen verhinderen.

Ik moet er niet aan denken zeg. En dan niet alleen vanwege het feit dat er niemand meer in mag, maar vooral ook omdat je dan lang niet meer zo makkelijk als nu naar een Schengenland kunt verkassen, en hier dus met die anderhalf miljoen stink-PVV’ers opgesloten zit.

Maar geen paniek: dat gaat Wilders niet lukken, ook al krijgt hij veertig zetels. Niemand wil immers meer met die haatdragende malloot samenwerken. Dus PVV-stemmers: zak maar een eind in de stront met jullie inteeltideeën.

5 gedachten over “Geert Wilders geniaal bezig volgens de Volkskrant”

  1. Inderdaad, de focus op de Europa maakt niet dat Wilders opeens niets meer tegen de Islam heeft. Hij ziet in dat hij eerst de macht van de EU over Nederland moet beperken. Dan kan hij weer verder met de grote schoonmaak van de straten en een stuk effectiever dan eerst.

    Dus het lijkt me vanzelfsprekend dat je nu niet ineens wél op Wilders stemt, maar gezien het feit dat hij weer stijgt in de peilingen is het misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend.

  2. Marbe blijkt keer op keer een grote fan van Wilders,de Volkskrant heb ik twee weken geleden opgezegd.Philip Remarque maakt er een zooitje van.

  3. @2 Mijn breekpunt lag al bij het moment dat Bert Brussen er columnist werd.

  4. Mijn breekpunt lag bij Henry Kissinger, die al vele jaren geleden in de VK een open forum kreeg, paginagroot. Zo’n Martin Bosma waar we ons vaak over hebben opgewonden, zou misschien een oorlogsmisdadiger willen zijn, Kissinger ís er één.

  5. Hiermee is de Aap uit de mouw: Wilders/PVV wil Nederland uit de EU enkel om alle verplichtende wetgeving op het gebied van Mensen Rechten te mogen schrappen om de Bruine Dictatuur die Rutte niet gelukt is, te kunnen stichten.

    Marbe herhaalt steeds een oud refrein: “Das Fuhrer heeft altijd gelijk en is altijd geniaal.”

Reacties zijn gesloten.