#geen4meivoormij?

Denk je even te gaan parelduiken in het open riool de echokamer die Twitter heet, val je direct met de neus in de boter.

Wat blijkt, een aantal mensen hebben hun – nota bene onderbouwdemening geuit over waarom men niet mee wil doen aan de Nationale Herdenking, ieder jaar op 4 mei.

Omdat ik al jaren besef dat ‘begrijpend lezen’ uit het schoolpakket is gehaald, heb ik de uitspraak over het ‘waarom niet mee willen doen’ maar even onderstreept via deze afbeelding.

View post on imgur.com

Ik zal tevens het e.e.a. even citeren:

“Voor mij heeft 4 mei geen zin wanneer we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan.”

Voor die uitspraak hoef je alleen maar naar de achterban van de PVV te kijken. Oproepen tot het herinvoeren van gaskamers in concentratiekampen? Hitler had nog beter zijn best moeten doen? Op alle aan de PVV gelieerde sites (facebook, bijvooorbeeld) staat het er VOL mee.
Moslimhaat? Ook daar kan men gewoon naar de (achterban van de) PVV kijken. Het effect van deze o.a. door de PVV gevoerde propaganda is alom bekend en wordt nog steeds verzwegen. Cognitieve dissonantie much?
En dan heb ik het nog niet eens over de fascisten van PEGIDA. Dat de PVV achterban geweld helemaal toppie vindt moge tevens duidelijk zijn, toch?
Maar goed, iemand uitte een mening die anderen niet beviel.

Wat voor reacties kwamen daar dan op, hoor ik u zo vragen? Dat laat zich via deze link “prima” lezen.

Een kleine greep:

Racisme via ene “A de Vries” (pseudoniem waarschijnlijk):

View post on imgur.com

Geweld via ene Harjo Thijs:

View post on imgur.com

Misogynie via ene “Battacio”:

View post on imgur.com

De ‘stoere toetsenbordhelden’ die overduidelijk niet verder komen dan de bruine drek in hun onderbuik. Je zou ze toch een tweede – functionerende – hersencel gunnen.

So much voor “vrijheid van meningsuiting”, inderdaad.  Klootjesvolk dat niet beseft dat het uiten van een mening niet per definitie inhoudt dat men naar de mond gepraat wordt. Onwelvallige meningen, oh gruwel…

Los van het feit dat het grote grauwe gros zeer waarschijnlijk niet eens de moeite heeft genomen, om zich erin te verdiepen wat men zoal met ‘#geen4meivoormij’ bedoelde, sloeg men liever op Pavloviaanse wijze aan. Zoals gebruikelijk: vanuit de onderbuik. Als een stelletje primaten.

En het dan gek vinden dat er mensen zijn die niet aan deze hypocriete vertoning mee willen doen? Werkelijk, laat je nakijken! Of haal je schoolgeld terug! Overduidelijk dat het geen positief effect op je heeft gehad.

Zelf zal ik dit jaar ook niet aan de herdenking meedoen. Althans: niet actief meelopen met een stille tocht. Niet even stilstaan bij een zoveelste herdenkingsmonument.

Voor mij persoonlijk heeft het geen toegevoegde waarde, namelijk. Ik ben mij terdege bewust van de gruwelijkheden van WO2, alsook de aanloop daarnaar toe  – die tevens nogal wat overeenkomsten heeft met het Nederland vandaag de dag. Waar de fascist Wilders een veel te groot deel van de bevolking voorliegt.
Evenmin wil ik naast mensen staan die eens per jaar een paar minuten schijnheilig hun waffel houden om vervolgens o.a. via internet nog meer haat te verspreiden.

En niet alleen die relschoppers, maar vooral ook bepaalde politici, zoals Ralph hier ook al gewag van maakte.

Neen, veel Nederlanders hebben letterlijk en figuurlijk niets geleerd van ‘de geschiedenis’. Kost ook alleen maar moeite, dat verder nadenken. Toch?

Ik open op 4 mei  een biertje om acht uur en ga weer contempleren over hoe racisme en fascisme (en dus – vooral – ook de PVV) nog effectiever te bestrijden. Uiteraard niet met geweld. Dat juichen enkel de hierboven genoemde primaten toe.