Geen gedoogsteun voor ganzenvergassing!

Een artikel van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren:

Het hardvochtige beleid van het kabinet Rutte om 70% te bezuinigen op het natuurbudget, krijgt een nieuw dieptepunt in het voorstel van staatssecretaris Bleker om per 1 oktober toe te staan dat ganzen die in de rui zijn (en dus niet kunnen vliegen) worden gevangen, naar gasverblijven worden getransporteerd om daar in grote groepen vergast te worden met behulp van Co2. Uit onderzoek is gebleken dat bij vergassing met koolzuur een gans pas na 1 minuut het bewustzijn verliest en de hersenactiviteit 2 tot 3 minuten aanhoudt. Intussen vertoont het dier stuiptrekkingen, snakt het naar lucht en probeert het te vliegen. Een gruwelijke doodsstrijd die tot nu toe alleen bij muizen en ratten mocht worden toegepast, maar als het aan het kabinet ligt voortaan alle wilde dieren zou kunnen treffen. (Lees verder bij PVDD)

4 gedachten over “Geen gedoogsteun voor ganzenvergassing!”

 1. Sorry, vind dit selectieve verontwaardiging.
  Dan moet je er ook naar streven om muizen en ratten deze dood niet te laten ondergaan.

 2. Het is wel een art7 oplossing… weer eens iets anders dan de keel doorsnijden met een roestig broodmes oid.

  Of de VOC oplossing, vangen en ze volproppen met voedsel om de levertjes met vette winst te verkopen aan restaurants waar ze ze met een doperwt en een boontje serveren voor € 75 p.p.

 3. kaaskop Schreef:

  Het is wel een art7 oplossing… weer eens iets anders dan de keel doorsnijden met een roestig broodmes oid.
  Of de VOC oplossing, vangen en ze volproppen met voedsel om de levertjes met vette winst te verkopen aan restaurants waar ze ze met een doperwt en een boontje serveren voor € 75 p.p.

  Laten we ze Islamitisch slachten .. lekker … en humaner dan kaaskop zijn roestige broodmes ….

 4. Dieren doodmaken is in mijn ogen alleen goed als je het netjes doet en dan ook alleen maar om ze op te (laten) eten.

  #1 : precies, dat zou ook niet moeten mogen. En dan nog: als je muizen en ratten wil doodmaken zul je ze ook opeten ook. (niks mis mee trouwens, ik heb beiden in hoeveelheden gegeten)

Reacties zijn gesloten.