Gebiedsverbod voor Wilders?

Een citaat, bijna letterlijk:

“Geert Wilders kreeg gisteren door minister Blok van veiligheid en Justitie een gebiedsverbod opgelegd voor de Haagse binnenstad, op verzoek van burgemeester Krikke van Den Haag. Daardoor kan hij geen toespraken meer houden in de Tweede Kamer en geen persconferenties in Nieuwspoort.

In de motivering van het gebiedsverbod staat dat de PVV-leider een intolerante boodschap verkondigt waarmee hij bijdraagt aan het radicaliseringsproces in de richting van racisme en fascisme. Zo ageert hij tegen moslims en vervloekte hij in het verleden minister Vogelaar van de PvdA en andere leden van de ‘linkse elite’.

Daar komt bij dat het Tweede Kamergebouw in een wijk ligt waar grote zorgen zijn als het gaat om radicalisering.”

Fictie? Niet helemaal. het citaat is in licht gewijzigde vorm overgenomen van de website van de NOS, en ik heb kleinigheden veranderd. In plaats van ‘Geert Wilders’ stond er ‘Jneid’, een salafistische imam. De ‘Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk’ heb ik omgevormd tot ‘de Haagse binnenstad’. Van ‘prediken een islamitische boekwinkel aan de Haagse Cillierstraat’ heb ik ‘toespraken in de Tweede Kamer en persconferenties in Nieuwspoort’ gemaakt. Prediken tegen homo’s’ heb ik gewijzigd in ‘ageren tegen moslims’ en ‘Theo van Gogh en Ajaan Hirsi-Ali’ heb ik omgetoverd tot ‘minister Vogelaar en andere leden van de “linkse elite”‘.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr