Gearresteerd worden omdat je moslima bent, gewoon omdat het kan (met update)

Politiemensen in burger hebben zonder verdenking een moslimmeisje (15) in Den Haag hardhandig van straat geplukt en naar het bureau meegenomen en verhoord. Ook werd een inval in de woning waar ze woont gedaan en werden telefoon en gegevensdragers in beslag genomen, vertelt haar advocaat Michael Ruperti aan persbureau ANP (AD)

Dat het gebeurt is op zichzelf al volslagen absurd, maar stel je toch eens voor dat je dit als vijftienjarige overkomt. Ik sta er van te kijken dat het meisje in kwestie de tegenwoordigheid van geest had om een advocaat te vragen, maar misschien word je tegenwoordig vanzelf wel zo assertief als je zichtbaar als moslim door het leven gaat.

Als u nu denkt dat het hier een actie van enkele rabiaat doorgeslagen agenten betreft:

Het OM in Rotterdam bevestigt het verhoren van het meisje, de doorzoeking en dat ze nergens van verdacht werd.

Nee dus, dit is gewoon ons justitieel apparaat dat hier aan het werk is, in Bananenrepubliek Tokkiestan.

UPDATE:
Er blijken dus wel verdenkingen geweest te zijn:

In opdracht van het Openbaar Ministerie in Rotterdam nam de politie donderdag 4 februari in Den Haag een telefoon van een 16-jarig meisje in beslag. Onder leiding van de rechter-commissaris vond vervolgens een huiszoeking plaats. Hierdoor werd een uitreis naar Syrië voorkomen.

Naar aanleiding van dit handelen door de politie-eenheid Den Haag, in opdracht van het Openbaar Ministerie in Rotterdam, is commotie ontstaan onder andere op social media. De politie benadrukt dat zij niet zelfstandig personen van straat haalt, maar direct na het verzoek van het Openbaar Ministerie heeft gehandeld. De politie voerde de uitdrukkelijke instructie van het Openbaar Ministerie Rotterdam uit, om de werkende telefoon van het 16-jarige meisje in beslag te nemen. Vervolgens vond een huiszoeking plaats onder leiding van een rechter-commissaris. Terrorisme heeft top-prioriteit waardoor de politie direct handelt op het moment dat het Openbaar Ministerie dit noodzakelijk acht.

(bron)