Israel maakt nog drie slachtoffers in Gaza

Israel en de Gaza-strook zijn doorgegaan met elkaar bombarderen maar tot dusver valt de schade mee.  Volgens Israel zijn er vanuit Gaza ruim 500 raketjes afgeschoten. Daarvan zouden er 108 in Gaza zelf zijn geland, terwijl Israel er 154 die op bewoonde gebieden waren afgevuurd zou hebben neergehaald met zijn Iron Dome-systeem. Israel beweert bovendien dat drie slachtoffers in Gaza zouden zijn getroffen door eigen raketten. Het zou gaan om Layal Madoukh (10) en Rami Hamdan uit Beit Hanoun in Noord-Gaza en een 51-jarige man uit Rafah.

Israel heeft intussen in de vroege ochtend weer een huis in Hamad ten noorden van Khan Younis gebombardeerd dat van een belangrijke man van de Islamitische Jihad heette te zijn. Drie mensen werden gedood, de belangrijke man van de Islamitische Jihad, Ali Abu Ghali, diens broer Mahmoud en zijn neef Mohammed Mansour. Het is enigszins bitter te moeten constateren dat Hamas en de Islamitische Jihad woensdagavond bereid waren een bestand te aanvaarden, maar de voorwaarde stelden dat Israel zou stoppen met het gericht liquideren van mensen door hun huizen te bombarderen.  Blijkbaar had Israel nog meer op zijn wenslijstje staan, wat dat betreft.

In totaal zijn nu 25 mensen gedood en zijn er 76 gewonden. Verspreid over de Gaza-strook zijn 14 huizen geheel of gedeeltelijk verwoest en een aantal auto’s. Volgens de krant Haaretz doet Amerika intussen moeite om een einde te maken aan de bombardementen.