Gaat GroenLinks het land wéér verraden?

Minister Bussemaker van Onderwijs (PvdA) verwacht dat ze D66 en GroenLinks kan overtuigen van de noodzaak om een nieuw leenstelsel voor studenten in te voeren, ook wel een “sociaal” stelsel geheten.
Nou nou, ze blaast nogal hoog van de toren.

Ze “biedt zelfs een uitgestoken hand aan”. Aardig hè? Pas maar op, voor je het weet is je horloge gejat door dat sociaal-democratisch mens.

D66 zal wel meedoen, maar zal GroenLinks in de Eerste Kamer ook vóór deze neoliberale shit gaan stemmen? In de Tweede Kamer gaat het voorstel het niet redden namelijk.
Goed, we gaan deze Harakiri van neoliberaal GroenLinks waarschijnlijk meemaken. Deze club door de plee spoelen lijkt me het beste, op naar de 0 zetels.

2 gedachten over “Gaat GroenLinks het land wéér verraden?”

  1. De kwaliteit en breedte van zorg die je kunt krijgen hangt af van je geldverdiencapaciteit, de kwaliteit eten die je kunt kopen hangt af van je geldverdiencapaciteit, de hoogte van onderwijs die je straks kunt genieten zonder gigaschuld op je schouders te dragen hangt straks af van de geldverdiencapaciteit van je ouders, je vrije mobiliteit hangt af van je geldverdiencapaciteit, en ga zo maar door.

    Alle basisnoodzaken voor het leven in een land als Nederland hangen steeds meer af van maar één soort talent van alle talenten die mensen kunnen hebben: het talent om geld te verdienen.
    Alsof je alles zou laten afhangen van het talent om hoog te kunnen springen, of het talent om mooi te kunnen zingen, snel je broek aantrekken of iets dergelijks. Het is een totaal willekeurig gekozen talent uit al die talenten en capaciteiten dat mensen moeten hebben om normaal van alle basale behoeftes in dit land volwaardig gebruik te kunnen maken.

    Slecht, héél slecht. Eigenlijk misschien zelfs wel totaal geschift.

  2. Wat een links gelul zeg. In veel landen hebben ze deze voorzieningen niet eens. Wees blij dat er nog voorzieningen zijn en dan mag je daar best wat voor terug doen. In plaats van maar aannemen dat het je komt aanwaaien.

Reacties zijn gesloten.