Ronald McDonald Kinderfonds laat zich steunen door G4S

Een van de inkomstenbronnen van dit Kinderfonds zijn de collecteboxen bij McDonald’s. G4S ondersteunt de doelstelling van het Ronald McDonald Kinderfonds en heeft daarvoor een mooie verwijzing gekregen of geëist naar hun eigen site.

G4S, we schreven er al veel vaker over, is een smerig bedrijf. McDonalds ook. Coca-Cola evenzo. Jantje Beton stopte in 2012 al de sponsorovereenkomst. Aanleiding was  de berichtgeving over de relatie tussen G4S Group en beveiligingsactiviteiten in Israëlische gevangenissen. Jantje Beton vond het onwenselijk om met een sponsor samen te werken die in verband wordt gebracht met schending van kinder- en mensenrechten.

Er wordt overigens gestaakt bij G4S. Met mensen die dat gore werk willen doen heb ik geen enkel medelijden. Maar wie weet beseffen de stakers inmiddels ook dat ze niet meer zijn dan slaven van het kapitaal.

Als G4S een topman kan ontslaan die de beveiliging voor de Olympische Spelen in Londen heeft verknald en hem 16 miljoen pond kan meegeven, dan kun je toch niet het personeel dat zich jarenlang keihard heeft ingezet voor het bedrijf zo behandelt.

“Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar.”

Je moet het maar willen, daar in zo’n huis liggen als je kind ziek is. Betaald door onder andere Coca-Cola, McDonalds en G4S. Weg met die huizen betaald met besmet geld. We hebben die bedrijven helemaal niet nodig om dit fatsoenlijk te regelen.

12 gedachten over “Ronald McDonald Kinderfonds laat zich steunen door G4S”

 1. En naast het fascistische ploertenbedrijf G4S hier een lijst met nog veel meer misdadige profiteurs van apartheidsstaat Israël en wat het uitvreet in de wederrechtelijk bezette gebieden: http://eindpunt.blogspot.nl/2013/06/nederlands-bezettingsprofiteurs.html

  – Aartsenfruit uit Breda, Albert Heijn, Mediamarkt, Sligro…met foto’s: het kwaad heeft een gezicht!
  En…je kunt ze behalve boycotten, ook mailen en op je eigen website aan de kaak stellen wegens hun directe dan wel indirecte medeplichtigheid aan misdaden tegen de menselijkheid.

 2. “We hebben die bedrijven helemaal niet nodig om dit fatsoenlijk te regelen.” Raak!
  En sterker nog: zonder die vunzige kutbedrijven zouden veel meer dingen fatsoenlijk geregeld kunnen worden en veel meer mensen fatsoenlijk kunnen leven.

 3. De lijst met foute bedrijven is behoorlijk lang. Eigenlijk zijn alle grote supermarkten fout, en vooral op de groentenafdeling loop je grote kans een “fout” product te kiezen. Toch maar op de markt kopen, voortaan.

 4. geamuseerd:

  Met mensen die in detentiecentra werken via G4S heb ik weinig solidariteit nee. Er komt een moment waarop je NEE kan zeggen tegen het gore werk dat je doet zoals illegaal verklaarde mensen het land uitdonderen. Als je goed leest zie je dat ik hoop dat ook de stakende werknemers beseffen dat ze slechts gebruikt worden zolang het kapitaal dat uitkomt.
  Verder is je reactie een trol waardig met je geleuter over uitkeringen en sociale zekerheden.

 5. In de beveiliging staat G4S als werkgever bijzonder slecht aangeschreven , zij zijn degene die concequent mensen na 2 jaarcontracten op straat zetten , op vuile manieren onder de prijs werken en als enig groot bedrijf bekend staan om hun slechte loon administratie , Iets wat rijksinstellingen die het voor een kwartje per uur goedkoper kunnen krijgen dan weer niets kan schelen

 6. Hoe zieker de organisatie hoe gefrustreerder de werknemers , en hoe minder getraint , Ik weet dat veel mensen alle beveiligers op een hoop gooien maar er zijn ook grote bedrijven waar mensen uitgebreid getraind worden zonder agressie zaken op te lossen , en waar degenen die daar wel aan toegeven subiet de laan uit gaan bij de minste twijfel .. G4S heeft een wereldwijd verziekte cultuur en is een van de weinigen die b.v. zich met de geprivatiseerde gevangenissen bezighoud ..

  Helaas zal de situatie alleen maar gaan verslechteren want dankzij hun slechte trainingen en “weggooi-personeel ” duikt G4S makkelijk onder de prijs van de betere bedrijven die nu dus verslechteren om het hoofd boven water te houden … Als je trouwens denk dat G4S al slecht was .. Alle ministeries en andere grote rijksinstellingen gaan straks over op ex-gevangenbewakers die na de bezuinigingen herplaatst moeten worden .. dan krijg je pas met echte authoritaire diknekken die geweld niet schuwen te maken …

Reacties zijn gesloten.