FvD stapt uit coalitieonderhandelingen Brabant en doet nu zielig

Het fascistische Forum voor Democratie (FvD) stapt uit de coalitieonderhandelingen voor de provincie Brabant. Schuldig daaraan is volgens het FvD de VVD. De liberalen (nou ja) zijn volgens de fascisten niet bereid “een grote koerswijziging aan te brengen op het Brabantse klimaatbeleid”. 

Informateur Helmi Huijbregts ‘betreurt’ het besluit. Volgens hem verliepen de gesprekken in een prima sfeer, iets wat bevestigd wordt door VVD-woordvoerder Christophe van der Maat en de Brabantse Forum-voorman De Bie. Die ‘prima sfeer’ verhindert beide partijen er overigens niet van elkaar de verantwoordelijkheid voor het afbreken van de onderhandelingen in de schoenen te schuiven.

Vermoedelijk zijn beide partijen niet zo rouwig om het afbreken van de onderhandelingen. Het Forum mist elke bestuurservaring en wordt door de andere partijen waarschijnlijk gezien als een ongeleid projectiel, nog los van de fascistische opvattingen van de partijtop. Ook bij het Forum vindt men het ongetwijfeld wel prima: de partij kan nu vier jaar lang de PVV imiteren en het slachtoffer van ‘de elite’ uithangen.

Bron: BN DeStem

Afbeelding: Door Casimir op de Nederlandstalige Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1969010