FvD niet in provinciebestuur Brabant, tot verdriet van de VVD

Het Forum voor Democratie (FvD) lijkt ook in Brabant buiten de boot te vallen bij de vorming van een coalitie. De VVD gaat – ondanks aarzelingen – tóch akkoord met een  coalitie van CDA, PvdA, GL, VVD en D66.

Het Forum was ook in Noord-Brabant de grote winnaar van de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de partij kwam met 9 zetels de Staten binnen. De VVD – vrezend rechts ingehaald te worden – wilde het liefst samen met het Forum een nieuw college vormen, maar een coalitie over rechts bleek niet mogelijk te zijn.

VVD-fractievoorzitter Christophe van der Maat – altijd in voor samenwerking met fascisten – betreurt dat: “Het is geen geheim dat ik graag had gezien dat we een coalitie met Forum voor Democratie zouden maken”. Van der Maat legt zich nu zuchtend neer bij het vooruitzicht een coalitie te moeten vormen met GL.

Overigens zijn ook de linkse partijen niet enthousiast over het vooruitzicht samen met CDA en VVD een bestuur te moeten vormen. Mocht het niet lukken dan is een minderheidscoalitie met VVD en CDA als harde kern nog een mogelijkheid. Opvallend: ook in Noord-Brabant zou de PVV in theorie een rechtse coalitie aan een meerderheid kunnen helpen. Blijkbaar voelt ook op rechts niemand enige behoefte aan samenwerking met de PVV.

Bron: Omroep Brabant