FVD-jongeren bewonderen Breivik en zingen het Horst Wessellied

Leden van de JFVD, de jongerenclub van het Forum voor Democratie (FVD), bewonderen de Noorse terrorist Breivik, brengen in een audiobericht het Horst Wessellied (de partijhymne van de NSDAP) ten gehore en doen aan de lopende band antisemitische uitspraken. Dat blijkt uit appjes die zijn bemachtigd door HP/De Tijd.

Een aantal bezorgde leden van JFVD doet in een  brief aan het bestuur van de partij hun beklag over de  bagger die op appgroepen als Borrelvd en de officiële Forum-appgroep ‘Hub Zuid-Holland’ gedeeld wordt. Volgens de briefschrijvers gaat het niet om anonieme meelopers, maar om mensen met bestuursfuncties binnen de partij: “De rechts extremistische uitingen zijn vooral in niet-officiële groepsapps gedaan, maar er is een onomstotelijke link tussen FVD vast te stellen, doordat de uitspraken worden gedaan door FVD/JFVD-leden, inclusief leden met bestuursfuncties. Het bewijs is vastgelegd en bijgevoegd in de Intern Openbare Discussienota”.

Het bestuur van FVD stelt een intern onderzoek in naar de kwestie. Ook het bestuur van JFVD is ingelicht, maar daar is men vooralsnog niet van plan actie te ondernemen. Van een royement kan volgens het bestuur geen sprake zijn. De boosdoeners zullen bestraffend toegesproken worden, waarschijnlijk vooral omdat ze zo dom zijn geweest hun gedachten nú al uit te spreken. Ze hadden beter even kunnen wachten tot na de Machtübernahme.

Enkele reacties op Twitter:


Uiteraard ziet niet iedereen wat het probleem is:

Voor mensen die bij alles wat Baudet en co uitvreten niet steevast de andere kant opkijken komt het natuurlijk niet als een verrassing: