Frans Timmermans, dieper kun je als mens niet zinken

Timmermans.indexGisteren liet EU Commissaris Frans Timmermans de wereld weten:

“Als we de vluchtelingencrisis niet goed aanpakken, komt er een golf van rechts-extremisme over heel Europa.”

Bron

Voordat ik inga op het karakter van die uitspraak, eerst een kleine en allesbehalve volledige opsomming van de golf rechts-extremisme gisteren in Nederland.

Een 81-jarige mevrouw in Oudenbosch is, tijdens een inspreekbeurt bij een vergadering over een AZC, door ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ uitgejouwd.
In Purmerend hebben de ‘verzetsstrijders’ van de geblondeerde fascist een raadsvergadering over een te vestigen AZC onmogelijk gemaakt.
Gebouwen zijn beklad met hakenkruisen (de handtekening van Wilders dus) die als mogelijke opvanglocatie zouden dienen voor vluchtelingen.
Gemeenteraadsleden in Stein zijn bedreigd vanwege hun streven draagvlak te krijgen voor de opvang van vluchtelingen.
Als laatste: Thierry Baudet, die een partij van SS-verheerlijkers ‘avant garde’ noemde en zich door hen liet interviewen, mocht gisteravond bij de racistische hufteromroep POWNed uitleggen dat het Telegraaf-projectje ‘GeenPeil’ ging om het redden van de beschaving die bedreigd wordt door vluchtelingen. Dezelfde Thierry Baudet die precies een jaar geleden op Twitter zei dat er geen onschuldige moslims bestaan.
Waar hebben we dat meer gehoord, vraag ik me dan af.

Na een paar voorbeelden van Timmermans’ ‘golf van rechts-extremisme’ die Nederland overspoelt, te hebben gegeven,  zal ik nu even kort uit de doeken doen wie daar – weliswaar niet uitsluitend en alleen – verantwoordelijk voor is.
Dat zijn niet de vluchtelingen zoals die ontstellende hypocriet met zijn uitlating suggereert. (Trouwens, zou Timmermans ook ooit gezegd kunnen hebben dat het ‘joodsche vraagstuk’ opgelost moet worden omdat Europa anders een golf van nazisme te wachten staat?) Net zomin als vluchtelingen verantwoordelijk zijn voor het tekort aan betaalbare huurwoningen. Dat laatste hebben we namelijk mede te danken aan zijn fijne ‘niet zo rechtse’ club, de PvdA.

Wie medeverantwoordelijk is voor het fascisme in dit land dat steeds gewelddadiger begint te worden, is Frans Timmermans zelf.
De Frans Timmermans die als minister demonstratief op de foto met een zwartepiet-figuur gaat in een tijd dat Quinsy Gario op internet bedreigd werd vanwege zijn moedige standpunt inzake die racistische vertoning.
De Frans Timmermans die geen gelegenheid voorbij liet gaan te staan ginnegappen voor camera en microfoon van haatplatform POWNed.
De Frans Timmermans die namens de ‘helemaal niet zo rechtse PvdA’ deel uitmaakte van een regime dat gevangen vluchtelingen terroriseert en opsluit alvorens ze te deporteren. De Frans Timmermans die meegeholpen heeft nazi’s in Kiev aan de macht te brengen wier bendes nu moordend en brandschattend door het oosten van het land trekken. Is de tweede keer in tachtig jaar dat Oekraïne iets dergelijk verschrikkelijks moet ondergaan. Dit keer met dank aan….
Frans Timmermans die – om zijn narcisme uit te leven – met een lulverhaal in de VN Veiligheidsraad over een trouwring bijna aanstuurde op een oorlog met een nucleaire grootmacht.

Wat voor mede-PvdA’er Lodewijk Asscher geldt, geldt ook voor Frans Timmermans: nog erger dan de PVV.
Dieper kun je als mens niet zinken.