FC Den Bosch diep door het stof

FC Den Bosch heeft een verklaring gepubliceerd waarin de club diep door het stof gaat. De club zegt gisteren “de plank volledig misgeslagen” te hebben met de eerste verklaring over de racistische bejegening van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira  door de aanhang van FC Den Bosch.

In eerste instantie bagatelliseerde de club de racistische uitingen van de eigen aanhang. Trainer Erik van der Ven noemde Moreira zelfs “een zielig mannetje”. Zowel club als trainer zeggen nu diepe spijt te hebben van de eerdere uitlatingen. Van der Ven is vandaag naar Rotterdam afgereisd om Moreira persoonlijk zijn excuses aan te bieden.

De club zegt dat onderzoek heeft uitgewezen dat er wel degelijk racistische uitlatingen zijn gedaan vanaf de tribune. Den Bosch zegt er alles aan te zullen doen de daders op te sporen en te bestraffen. Wij van Krapuul stellen een levenslang stadionverbod voor, om te beginnen voor de duidelijk herkenbare malloot die tot drie keer toe de nazigroet brengt.

FC Den Bosch zegt in de loop van de komende week met een eerste actieplan te komen om racisme op de tribunes uit te bannen: “FC Den Bosch gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, schouder aan schouder, actief op zoek naar manieren om de misstanden, waaraan een deel van de achterban zich schuldig heeft gemaakt, grondig aan te pakken en uit te bannen. De club komt in de loop van de week met een eerste actieplan”.

De volledige verklaring van de club vind je hier.