FBI gaat bezetters natuurreservaat Oregon van buitenwereld afsnijden

Volgens de Guardian gaat de FBI de rednecks die in Oregon een aantal gebouwen in een wildreservaat bezet houden van de buitenwereld afsnijden. Dat heeft een anonieme regeringsfunctionaris tegen de Britse krant gezegd. Om te beginnen zal volgens de Guardian de electriciteit afgesneden worden, gevolgd door het afsnijden van de telefoonverbindingen en het blokkeren van de toegangswegen. ’s Nachts daalt de temperatuur in het reservaat tot ver onder het vriespunt, dus zonder mogelijkheid de gebouwen te verwarmen wordt het al snel knap onaangenaam.brokeback

De bezetters zeggen een beleg lang vol te kunnen houden, maar dat lijkt grootspraak te zijn. Volgens mensen die door de bezetters rondgeleid zijn, is de hoeveelheid voedsel amper voldoende om het een paar weken uit te houden. In tegenstelling tot hetgeen eerder bericht werd zijn er ook geen 150 bezetters op het terrein aanwezig, maar hooguit enkele tientallen.

Het lijkt er op dat de regering een drama als in Waco wil voorkomen, waar de bestorming van het Mount Carmel Center tot 76 doden leidde. De FBI schijnt daarvan geleerd te hebben en te mikken op isoleren en uithongeren. Wanneer je tenen bevroren raken en je maag rammelt bekoelt het enthousiasme over het algemeen aanzienlijk.

Met “anarchisme” heeft deze bezetting natuurlijk niets te maken. Het betreft een stelletje steenrijke ranchers met wat voetvolk dat beslag wil leggen op publiek land en dat land voor eigen gewin wil exploiteren. De rest is gelul.

Bron