‘Fascists fear Cartoons’

Tijdens de demonstratie van Pegida te Apeldoorn, liep (of loopt) er een “bezorgde burger” met een wel zeer bijzonder protestbord.
Nl6SfxN
De vrouw met dit bord is tevens terug te zien in een opname van de protestmars van de sympathisanten van deze fascistoïde groepering ‘Pegida’. Hier terug te zien.


En hetgeen op dit bord staat is simpelweg zo waar en uiterst correct. Daarvoor hoeft men uiteindelijk alleen maar naar Wilders te kijken.
De cartoonist Adriaan Soeterbeek plaatste eerder op joop.nl deze cartoon.
De motivatie van Soeterbeek om deze zeer treffende cartoon te maken:

“Als tekenaar moet je wel heel stom zijn om niet aan concentratiekampen te denken als je Wilders hoort praten over tuigdorpen. Dat taalgebruik van hem, dat hij mensen aanduidt als schorremorrie, vind ik vreselijk. Dus dan denk ik: ik zet hem op de plaat.” (Volkskrant)

Dit zorgde voor zo’n ophef, niet alleen bij Wilders maar tevens bij menig PVV’er die -zoals gebruikelijk inmiddels- besloot om over te gaan tot het met de dood bedreigen van medewerkers van de VARA, w.o. Paul de Leeuw.

“Paul de Leeuw is een van de personeelsleden van de VARA die bedreigd wordt vanwege de kritische PVV-cartoon op VARA-weblog Joop.nl.” (Telegraaf)

Dus ja, het klopt volledig dat fascisten bang zijn voor cartoons. Zowel Wilders alsook zijn achterlijke achterban, hebben dit al ruimschoots aan weten te tonen. Met alle verdere schade van dien.

Overigens zijn hier meer nieuwsberichten te vinden die betrekking hebben op deze ‘cartoonrel’.
Zal deze dame met het bord zich mogelijk hebben vergist en wilde ze eigenlijk bij de demonstranten tegen de Pegida fascisten staan? Ik kan het haar helaas niet zelf vragen..