Fascistische Pegida mag zondag niet demonstreren in Eindhoven

De fascistische knokploeg Pegida mag komende zondag niet demonstreren in Eindhoven. Officieel omdat Pegida de demo te laat aangemeld zou hebben, in feite omdat de gemeente bang is voor rellen.

Volgens burgemeester Jorritsma heeft de gemeente niet voldoende tijd gehad om een ‘weloverwogen’ besluit te nemen: “Een goede afweging over de openbare orde en veiligheid kost daarom bij deze aanvraag van Pegida voor aanstaande zondag veel tijd, omdat de veiligheid van deelnemers, tegenstanders, moskeebewoners, buurtbewoners en voorbijgangers gegarandeerd moet zijn. Die tijd is dus onvoldoende en daarom mag de manifestatie van Pegida zondag niet doorgaan”. 

Eerdere demonstraties van Pegida liepen nogal eens op rellen uit (Utrecht) of stuiten op tegendemonstranten die de weg blokkeerden (Eindhoven). Om een handvol fascistische relschoppers te plezieren moet de gemeente inmiddels hele bataljons ME inzetten. Dat kost natuurlijk klauwen vol geld. Geen wonder dat de gemeente Eindhoven Pegida heel wat liever ziet gaan dan komen.

Pegida-Führer Edwin Wagensveld is natuurlijk weer woedend en dreigt naar de rechter te stappen. Dat is standaard, dus niemand die daar wakker van ligt.