Fascisten mogelijk in provinciebestuur Zuid-Holland

In Zuid-Holland hebben CDA, VVD en het fascistische Forum voor Democratie een onderhandelingsakkoord bereikt.

CDA, VVD en FvD beschikken samen over 25 van de 55 zetels in de Zuid-Hollandse Staten, wat betekent dat er nog tenminste één andere partij aan moet schuiven. Programmatisch is de PVV (4 zetels) natuurlijk de meest voor de hand liggende partner, maar dat lijkt om andere redenen onwaarschijnlijk: Wilders’ beweging heeft er ook in het Zuid-Hollandse de afgelopen jaren alles aan gedaan iedereen van zich te vervreemden.

Er even van uitgaande dat linkse partijen niet met fascisten in zee gaan en een coalitie met het Forum ook voor D66 en CU een stap te ver is, lijken SGP en 50+ de meest aangewezen kandidaten. Aan de andere kant heeft het antifascisme van D66 nog minder diepgang dan een kinderbadje. In Rotterdam vormden de liberalen vier jaar lang een coalitie met het cryptofascistische Leefbaar. Daar kraaide binnen de partij geen haan naar, dus kijk niet verbaasd op  wanneer D66 straks vrolijk met het Forum tussen de lakens duikt.

Informateur Wiegel ontvangt volgende week dinsdag de andere partijen om te kijken wie er bereid is samen te werken met fascisten. Waarschijnlijk zijn er zat kandidaten.