Facilitair bedrijf Rutte & Verhagen

Ja mensen, ook elders dan op deze links-extremistische haatsite begint men het door te krijgen: de PVV is een xenofobe, discriminerende en zelfs racistische partij.
Op Sargasso kan men een verhelderende uitwerking lezen van wat wij hier anderhalve week geleden ook al geconstateerd hadden: dat de PVV ronduit allochtonenpaniek probeert te zaaien door allochtonen zonder meer tot probleem te bestempelen.

Men roert ook nog even het belangrijkste punt aan, namelijk dat Wilders door het CDA en de VVD salonfähig gemaakt dreigt te worden. Die kern van 15 tot 25 procent haatgekken die op PVV-achtigen stemmen bestaat namelijk in de meeste landen in Europa wel, daar doe je niet zo snel iets aan. Een constatering die Thomas von den Dunk gisteren, en Nausica Marbe vandaag in de Volkskrant terecht doen, en Marbe ziet tevens pogingen van Wilders om wat minder psychopatisch over te komen (knuffel eens een kat).

Maar die kern zou geen kwaad kunnen als andere politieke partijen hier de enige gezonde reactie op zouden hebben: ze namelijk nog niet met een stok aan te willen raken.

En daar gaat Marbe de fout in, als zij zegt: “Hoe vaak is Cohen niet (vergeefs) gevraagd een nieuwe taal te vinden die de populistische revolte serieus neemt? Hoe vaak is Pechtold niet gemaand tot meer urgent inzicht in integratie dan zijn sussende ‘kookluchtjesanalyse’? Overal waar de o zo nette politici, uit multiculturele overgevoeligheid, problemen negeren of met lapmiddelen ‘bestrijden’, wint Wilders. Keer op keer.”

Zij meent dat je Wilders kunt verslaan op dat punt. Welnu, dat gaat niet lukken, en dat moet je ook niet willen. Dat proberen Rutte en Verhagen inderdaad, door wat gematigd xenofobe uitspraken te doen over kroketten en halavlees of landen die teruggegeven moeten worden. Maar door iemand na te doen word je op zijn best tweede, nooit eerste. Niemand is zo onversneden lomp, haatdragend en beledigend als Wilders, dat moet gewoon in je zitten, dat kun je niet aanleren. Die man heeft daar dan ook jaren op getraind, op de Basisschool en de Havo.

Wilders wint dan ook niet zoveel van de PvdA en al helemaal niet van D66; Wilders wint vooral van de VVD en het CDA.

Die populistische revolte moet helemaal niet serieus genomen worden. Althans, niet op inhoudelijk vlak. Een krijsende kleuter neem je ook niet serieus. Toegegeven, het geeft een hoop herrie als je ermee door de supermarkt moet of in het restaurant zit, maar daarom geef je hem nog niet zomaar zijn zin. Als het goed is gaan de ouders gewoon door met wat ze moesten doen en laten de kleuter doorkrijsen totdat die vanzelf een keer ophoudt of beter: roepen deze tot de orde.

Cohen en Pechthold blijven dan ook hun eigen redelijke koers varen, zonder aan het gekrijs van Wilders en zijn aanhang toe te geven.

Het CDA en de VVD proberen daarentegen de kleuter om te kopen met een extra zak chips, nog een lolly, en de kleuter gaat alleen maar steeds verder.

Het wachten is op het moment dat Rutte het onmogelijk gaat vinden zich nog als keurige man of ideale schoonzoon te presenteren als hij met de PVV geassocieerd wordt. Idealiter zou het zo ver moeten komen dat zelfs een Verhagen er niet meer mee gezien zou willen worden, maar misschien is dat is wat veel gevraagd.

8 gedachten over “Facilitair bedrijf Rutte & Verhagen”

 1. Fanariotisch-joodse-Roemeense van huis uit Franstalige aMarbe vermeldt niet war dat Feest van de Democratie was waar WIlders werd toegejuicht. Heb het moeten opzoeken.
  De Melkweg.
  Gelukkig dan maar dat Simon Vinkenoog het niet meer heeft hoeven meemaken. Het is al erg genoeg dat er tegenwoordig een Pepsicolazaal is. Links hoor.

  Maar ze heeft in zoverre gelijk dat Nederland nagenoeg geen linkse intelligentsia heeft. Wat zich zo voordoet is te koop, ook of misschien wel juist door Wilders. Mevrouw Marbe, ik heb nieuws voor u.
  Niet iedereen ist zu haben

 2. Jacqueline Schreef:

  Kleutertje Wilders ligt nu stampend met gebalde vuistjes en voeten op de grond!
  Krijst zich een eind in het rond om zijn zin te hebben.
  Hoe was die kreet ook alweer hij gilt uit k wil suikerzoentje alles hebben! blehhhhhhhhhh
  Rutte en Verhagen komen verschrikt aan rennen bij het zien van zoveel verdriet krijgt kleutertje Geert
  een grote zak snoepjes als hij zijn muil maar houd zie je ze denken. Vroeger was alles beter dan had zo een kind niks te vertellen slaan mag niet eens meer en een zondags armpje nee dat is ook al uit den boze.
  Zelfs het in de hoek laten staan is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is de tijd van pamperen en zoet houden.

  Alhoewel hij volgende week wél weer in het strafbankje voor die narrige rechter mag plaatsnemen, natuurlijk 😀

 3. Passende vergelijking, met een kleuter. Waarschijnlijk was Rutte zelf zo’n verwende uit een VVD nest die zijn zin kreeg bij het krijsen. Vandaar dat hij Wilders niet tot de orde wil/kan roepen. Hij was zelf zo’n verwend kreng dat ging krijsen in de supermarkt en dan kreeg hij een lolly van zn VVD mama. Nooit meer goed gekomen met die oeidipusjongen. 😈

 4. Ik vind de PVV-soap steeds leuker en leuker worden.
  Brood en spelen: het volk krijgt waar het om vraagt.
  In deze verkiezingen (nwe populistische partij) noemt PVV zich constant de winnaar.
  Ja, van 0 naar … is altijd winnen.
  Nog steeds ver <20% van de stemmen, maar toch vindt het dat zij de stem van het volk is.
  Dat wordt lachen bij de eerstvolgende verkiezingen. Als de groei er dan uit is, en je van … op … blijft, ben je dan de grote verliezer?
  En nu die beeidigde PVV bestuurders/volksvertegenwoordigs nog vol in actie zien… je hoort weinig uit hun eigen mond komen, want alleen hun grote roerganger en zijn 100% klonen mochten tot nu toe spreken. Alles wat spreektijd kreeg was uiterst lachwekkend… laat ze allemaal spreken.. toe!

 5. Heb wel eens gehoord dat het allemaal de schuld is van de kindertelevisie, broodje poep! roepen, Rembo & Bembo, meneer Kaktus, het kleutergedrag tot rolmodel verheffen.
  Dus toch die linksige publieke omroep die de schuld is van alles….

Reacties zijn gesloten.