Extreemrechtse troll Milo van Patreon geschopt

Voormalig Breitbart-redacteur Milo Yiannopoulos is van het crowdfunding platform Patreon geschopt. Daarmee lijkt Milo’s poging zijn carrière als extreemrechtse troll opnieuw te lanceren al in een vroeg stadium te stranden.

Milo zit tot over zijn oren in de schulden en is niet eens in staat zijn voormalige medewerkers te betalen. Volgens de Guardian zou Milo voor ruim  2 miljoen dollar aan schulden uit hebben staan.

In zijn profiel op Patreon schreef de voormalige fascistische glamourboy dat hij de laatste paar jaar door een hel is gegaan: “ik heb een paar miserabele jaren achter de rug, ik ben gecensureerd en op zwarte lijsten beland, ik ben tegen een ban opgelopen en mijn platforms zijn me ontnomen”.

Milo wilde via Patreon een tv-talkshow uit de grond stampen. Donoren konden een poster met een portret van Milo tegemoet zien en zelfs een “elite-tier Milo coffee mug”. Wanneer je tenminste 750 dollar overmaakte op Milo’s rekening beloofde hij  één keer per jaar met je uit eten te gaan en je op je verjaardag te bellen.

Milo was tot voor enkele jaren de posterboy van extreemrechts. Dat veranderde toen hij van Twitter werd geschopt wegens “targeted harassment”. Kort daarop verloor hij zijn positie bij Breitbart toen er video’s uitlekten waarin Milo pedofilie aanprees. De conservatieve beweging in de VS heeft geen moeite met racisme en het brengen van de Hitlergroet, maar pedofilie gaat een stap te ver. Milo’s spreekbeurten in de VS werden routinematig verstoord door antifascisten, de uitgever van zijn boek trok zich terug en als klap op de vuurpijl raakte Milo vorig jaar de financiële steun van de familie Mercer – steenrijke sponsors van extreemrechts – kwijt.

Milo being Milo werd uiteraard de tering niet naar de nering gezet, met als gevolg dat onze glamourboy nu tegen een torenhoge schuld aankijkt en ruzie heeft met al zijn voormalige vrienden, door wie hij zich in zijn dagelijke klaagzangen op Facebook zegt “verraden” te voelen.

Bron

Hierboven: Milo doet een karaoke op een feestje. Het publiek (waaronder Richard Spencer) brengt de nazigroet.