Extreemrechtse terrorist schiet 5 mensen dood in Denver

Een extreemrechtse terrorist heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Denver, Colorado, vijf mensen vermoord. De terrorist, ene Lyndon McLeod, werd door de politie doodgeschoten. 

Uit de eerste beschikbare informatie valt op te maken dat McLeod zijn slachtoffers niet willekeurig uitkoos. Hij kende in elk geval vier van hen persoonlijk. Alle vier waren werkzaam in de tatoeage-industrie.

McLeod was tot 2017 eigenaar van een tatoeagesalon in Denver. Na die salon verkocht te hebben trok hij zich terug in een huisje in de bossen rond Denver, waar hij drie boek schreef vol antisemitische en racistische wartaal. Opmerkelijk genoeg kreeg hij die boeken nog gepubliceerd ook, wat het nodige zegt over het huidige politieke klimaat in de VS.

Uit die boeken blijkt dat McLeod een rabiate antisemiet was. Zo was hij o.a, van mening dat Joden “geen gevoel voor schoonheid” hebben, in tegenstelling tot “Ariërs” als McLeod. De Joodse “manier van denken” was volgens McLeod “achterlijk” (retarded) wat o.a. zou blijken uit de Joodse haat voor “materie”.

Antisemitisme en vrouwenhaat gaan vaker hand-in-hand, en McLeod is – oeps…’was’ – geen uitzondering. Net iets te vaak afgewezen en dat vroeg volgens McLeod om wraak:

Naast joden en vrouwen had McLeod uiteraard ook de pest aan communisten (iedereen links van Tucker Carlson).

Waarom McLeod specifiek mensen uit de tatoeagewereld tot doelwit koos, is niet duidelijk. Voor zover bekend heeft hij zijn eigen zaak en zijn woning in 2017 vrijwillig verkocht, er dreigde geen faillissement. In elk geval drie van zijn slachtoffers waren vrouwen die hij kende. Mogelijk dat ze hem ooit afgewezen hebben en hij meende wraak te moeten nemen voor die afwijzing. Dat blijft voorlopig echter speculeren.

Uitgelichte afbeelding: Lyndon McLeod – Instagram