Extreemrechtse sekte ensceneert virale video waarin vrouw zegt dat we baby’s moeten eten om het klimaat te redden

De video waarin iemand die zich voordoet als milieu-activiste en aanhangster van Alexandria Ocasio-Cortez, oproept baby’s te eten ‘om het klimaat te redden’ is een hoax, geënsceneerd door de extreemrechtse sekte LaRouche PAC. De video is inmiddels viraal gegaan. 

In de video is een jonge vrouw te zien die een t-shirt draagt met de tekst ‘Save the Planet, Eat the Children’. De vrouw zegt tegen AOC dat een Green New Deal natuurlijk best aardig is, maar dat er méér nodig is om de planeet te redden: “So we have to get rid of the babies. That’s a big problem. Just stopping having babies is not enough. We need to eat the babies”. De overige aanwezigen zien de vrouw overduidelijk als ernstig gestoord.

In Nederland wordt de video druk gepusht door extreemrechtse hoaxsites als De Dagelijkse Standaard en GeenStijl. In de VS verwezen o.a. Donald Trump en zijn zoon naar de clip.

De eerder dit jaar overleden Lyndon LaRouche was een knettergekke sekteleider, waarbij Thierry Baudet bleekjes afsteekt. Net als Alex Jones en Micha Kat hechtte LaRouche geloof aan élke complottheorie die hij tegenkwam, hoe krankzinnig ook. LaRouche en zijn organisatie zijn politiek moeilijk te plaatsen. Meestal wordt hij gekwalificeerd als ‘extreemrechts’, maar wanneer dat zo uitkwam pikte hij net zo vrolijk ideeën uit linkse en libertarische hoek. Zijn uiteindelijke doel – dat hij onleende aan Plato en Nietzsche – was de creatie van een nieuw ras van superwezens, die hij betitelde als ‘Gouden Zielen’. LaRouce PAC is – het zal je niet verbazen – van mening dat de klimaatcrisis een door Joden/communisten/Engelsen (Lyndon had een enorme hekel aan Engeland en haar inwoners) geënsceneerde hoax is.

Als ‘prank’ zou ik er eigenlijk nog wel om kunnen  lachen ook, ware het niet dat fascisten als Joost Niemöller er mee aan de haal gaan:


Bron 

Uitgelichte afbeelding: Lyndon LaRouche – By Museras – http://fr.wikipedia.org/wiki/Image:LHL2.jpg (fr:Utilisateur:Museras), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=973584