Extreemrechtse, paramilitaire organisatie organiseert trainingskampen in Duitsland

De Duitse politie heeft afgelopen vrijdag invallen gedaan bij leden van een extreemrechtse, paramilitaire organisatie. De organisatie zou o.a. wapentrainingen hebben georganiseerd in het Thüringer Wald. Dertien mensen zijn in staat van beschuldiging gesteld. Hen wordt het oprichten c.q. het lidmaatschap van een criminele vereniging ten laste gelegd.

Logo van de neonazistische EA

Een aantal arrestanten zou behoren tot de Europäische Aktion (EA). De EA is opgericht door Holocaustontkenner Bernhard Schaub. Ze betitelt zichzelf als “een beweging voor een vrij Europa”, waarbij je “vrijheid” moet lezen als “het recht om ongestraft haatpropaganda te verspreiden over Joden en mensen met een kleurtje”.  Daarnaast is zo’n beetje het hele fascistische repertoire terug te vinden bij de EA: afkeer van de EU, genocide op repatriëring van niet-Europese immigranten, enz, enz.

Al te groot is de organisatie niet, naar schatting van de politie heeft ze in Duitsland zo’n 100 leden. Ze beschikt wél over goede relaties binnen het extreemrechtse milieu, NPD-kopstukken als Rigolf Hennig en Thorsten Heise zijn lid van de EA.  Ook bij demonstraties van de inmiddels wat verlopen fascistische streetgang PEGIDA was de EA een graag geziene gast:

Bron: Die Welt